Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubny na smetaně

Mladá, šťavnatá a křehká kedlubna potřebuje k přípravě jen pár desítek minut. Stačí podusit do měkka, přidat zakysanou smetanu a podávat s vařeným bramborem. Jídlo, které je svěží a ve kterém upotřebíte sklizeň ze zahrádky.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jarin

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie919 kJ /
220 kcal
Bílkoviny7,78 g
Tuky0,38 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy41,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme brambory, pokrájíme na menší kostky a dáme do osolené vody vařit do měkka (12-15 minut dle velikosti). Krok 2: Kedlubnu zbavíme slupky a půlku nakrájíme na hranolky 1x1cm. Druhou polovinu nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 3: Do hrnce dáme asi 1 cm vody a vložíme obě poloviny kedlubny. Krok 4: Osolíme, opepříme a dusíme do měkka asi 20 minut. Krok 5: Podušenou kedlubnu odstavíme a necháme trochu vychladnout. Slijeme přebytečnou vodu, pokud nějaká zůstane. Vmícháme zakysanou smetanu. Krok 6: Dušenou kedlubnu podáváme s vařeným bramborem. Ozdobíme petrželovou natí, pažitkou nebo kolečky pórku.

TIP: Jak využít mladé kedlubny v kuchyni

Zveřejněno 18. 11. 2009

Poznámka autora jarin

Pokud chceme k jídlu maso, můžeme na přírodno osmahnout kotletu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubny na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1w5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubny na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1w5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

<3 Móóóc jsme si pochutnali, díky za výborný receptík!!! :yes::yes::yes:

Zdeněk Rusz 6. 7. 2017 08:13
Ač jsem ortodoxní masožravec, k téhle dobrotě jedině volské oko :):yes:

Delám trosku jinak, kedlubny davam na maslo a strouham je vsechny. Je to dokonaly recept, ta chut je uzasna

Znám a dělávám, je to dobrý.

Jarine, kedlubnu a zakysanku máme rádi, tak ti dávám jasného bodíka:yes:

Jarine, moc dobré "zeleninové" jídlo. Kedluby jsou fajn:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kedlubny na smetaně, dušené kedlubny na smetaně, kedlubna na smetaně, kedlubny na smetaně recept, kedlubky na smetane, kedluben na smetaně, kedluby na smetaně, kedlubna jako příloha, kedluby, recept kedlubny na smetaně, kedlub na smetaně, kedlubky, kedluben recepty, kedlubny na na smetaně recept, dušená kedlubna na smetaně, dušený kedluben na smetaně, recepty z kedluben, kerlubky na smetane, kedlubny jako příloha, kedlubna recept

Suroviny:
kedlubna, smetana zakysaná, pepř mletý, sůl, petrželka kudrnka, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu