Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí klobásky

Oblíbenou kratochvílí u mnoha rodin je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme i my. Základem je vepřový bůček a chuť doplňuje zadní hovězí.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 420 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 300 min + doba odležení

420 min (120 min příprava + 300 min tepelná úprava, + doba odležení)

4. 12. 2009 15:20

Suroviny pro 200 porcí

200 porcí

Nutriční hodnoty

Energie245 395 kJ / 58 651 kcal
Bílkoviny3 146,60 g
Tuky5 088,84 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 9,23 g
Sodík 171,48 g
Sůl420,00 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všichni, kteří je ochutnali, si je nemohli vynachválit, proto jsem se rozhodl podělit o recept s dalšími čtenáři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

socatko socatko

9. 12. 2009 17:46

Drobku, souhlas souhlas, to by jeden potreboval mega udirnu..Ja chci mit udirnu na zahradce, tatinek je sikulka a postavil by, ale boze,vzdyt tady se nada ani koupit super krasne masicko.Nemluve o tom, ze prasatka a ostatni tu porcuji uplne jinak..Co v Americe, taky tak ,,przni,, maso?.. Jinak porad cekam na ten vzorek Pavle K :-D

Jenda1 Jenda1

6. 12. 2009 20:32

Pavle, až někdy budu dělat zabíjačku, určitě tě pozvu:yes:. Mi se recept líbí, ale při samotném uzení postupuji krapet jinak. Samozřejmě si recept zaslouží bodík;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +13

yanull yanull

5. 12. 2009 15:47

To je pravda, sáhnout nikdo nemůže, ani přivonět, jen si tu vůni a chuť domýšlet. Jak to říkal ten mistr kuchař v pohádce o té šunce? Že je jemně uzená? Tyto klobásky určitě též. Místo řádu zlaté vařečky posílám bodík :yes::yes::-p

Teta Lena

5. 12. 2009 11:18

:yes:Zrovna si tu slintám u klobás,jitrnic a jelítek,ale sáhnout si jeden nemůže:-p

Drobek Drobek

5. 12. 2009 00:00

:-8 Socatko, já žiju v americku, udíren by bylo na vybranou, ale o střívko jeden nezavadí. O střevo jo a často, ale to se zas nenechá nacpat do udírny.;-)

socatko socatko

4. 12. 2009 22:53

Jezis,jsem tady dneska poprve, a uz slintam!!!TO je zuzo! Ale pravda pravda, kde vzit strivka a hlavne udirnu! Tady v Anglii nic takoveho nemaji, jenom to blbe Tesco ;-( Manzel zboznuje ceskou stravu a musela jsem si otrit obrazovku jak mi ji oslintal! Bodicek bodicek, jenom cekam na vzorek :-8:-D

23zdenda23

4. 12. 2009 21:12

To je na obrazku zranice, uf a chute pusobej. Ptam se, je mozno i udelat mensi varku klobasek??? Jinac :yes::yes::-p:-p

pavelk pavelk

4. 12. 2009 18:21

POZOR POZOR !Vloudila se chybička v mém receptu na klobásy.Soli se dává 2 dkg (dvě) a ne 3 gramy. Velice se omlouvám!!!!
pavelk

Už jsem gramáž v receptu změnil:-O

Ivina Ivina

4. 12. 2009 18:10

no nádhera a sliny se sbíhají,ale v paneláku nerealizovatelné,bohužel.:-*

Iljusa Iljusa

4. 12. 2009 18:03

:-O;-):-p:yes::yes: jen maličkou prosbičku, nejde přehodit ta nádherná fotečka s finálem:-p jako první a pak dát až ten postup - je škoda jí nadat první - je :yes:

Bibinka Bibinka

4. 12. 2009 17:51

Jóóó pane, to musí být velká dobrůtka a za hodně peněz, tolik masa, já bych určitě dělala tak z poloviční dávky, ovšem je to skvělej recept a dávám boda:yes:
Pavelk, zároveň tě vítám mezi náma a přeju ti, aby si tu byl spokojený(nebo spokojená:-?)Začal si dobrým receptem, tak jen tak dál, těšíme se;-)

Drobek Drobek

4. 12. 2009 17:46

:-p Jano, o tvé ségře vím kdesi z minula z komentáře, jsme na tom stejně. Maso levné, o střívko nazavadíš. Zato střev je kolem, hlavně ve vládě:-D

shineon

4. 12. 2009 17:36

:yes::-O:yes:tak to je naprostá bomba, tolik masa pohromadě si ani neumím představit... musí to být dobrůtka:-O:-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 12. 2009 17:17

Střívka jsme dnes v klidu koupili v řezníku, ale nevím, jak kde. Rozhodně máš plus za klobásky, už tady máme dvoje, tak porovnám;-):yes::yes:
Drobek, mám segru v Kanadě, taky tam mají prd, no:-/

Drobek Drobek

4. 12. 2009 16:24

;-( Copak o to udírna, ale kde vzít střívka? Možná, že je v Tescu mají, ale tady v americku zas nemáme Tesko ani nic podobného.:-((

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba domacich klobas klobásy recepty domaci uzene klobasy výroba klobás recept na klobásy výroba domácích klobásek recept na klobásy do udírny výroba domácích klobás video klobásy recept recept na domácí uzené klobásy vyroba domácí vepřové klobásy domácí moravské klobásy recept na 5kg masa vyroba klobasek vyroba domácích klobás recept domaci uzene klobasy recept recept na klobásky klobásky recept klobásy recepty video klobásy recepty na klobásy

Suroviny: bůček, hovězí zadní, sůl, česnek, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, voda

TopRecepty.cz

Domácí klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y35