Rizoto
Kam se hrabe plovoucí italské risotto od Italů. Naše česká varianta je prověřená a oblíbená napříč generacemi. Česká klasika je bohatě sypaná strouhaným eidamem a chybět nesmí ani kyselá okurka.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 7 491 kJ / 1 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 3,50 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 400,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2016 00:22
babí hněv : ale no tak.....tento rcp je tu 7 rokov a odvtedy uz preslo tolko osvety co sa tyka pripravy pokrmov, ze autorka sa uz urcite posunula vo vareni dopredu.
29. 12. 2016 20:53
Pardon, ale tohle není risotto. To pravé je dokonce jednodušší na přípravu a je výborné. Tento rýžový sálat patří do roku 76.
16. 1. 2016 13:25
zdravim...jsem vyuceny kuchar a muzu rict ze grilovane koreni a veprova konzerva do ryzota nepatri!!je to studentske jidlo to ano ale tyhle 2 veci?to bych se neodvazil podavat ani bezdomovci..75% lidi vubec nevi co jedi a na chuti to nepozna..navic nectou co jidlo obsahuje a jeste horsi je ze vubec neumi cist..
29. 12. 2015 11:34
Rizoto jako hlavní chod je výborné dá se dělat na několik variant z několika druhu masa i uzenin zelenina tam nesmí chybět i některé sýry některým tento pokrm nechutná ale mě ano z pozdravem.Ben
19. 11. 2014 07:54
Je to dobré jídlo ale musí se dobře upravit a ne odfláknout. Maso si dávám čerstvé vepřové plecko nakrájím na malé kostičky maso obalím v solamylu a nechám odpočinout,zeleninu mražená Čina není tam hrášek(kdo má rád hrášek tak je v mražené zelenině Asia) který nemusím jinak slušná kvalita kterou podusíte na másle a místo sole solím Podravkou.Maso na prudce osmahnete zvlášť a hlídáte měkost masíčka nesmažit dlouho no a rýže uvařit klasika.Koření pepř a lžička červené sladké papriky a vše dobře promastit co kdo má rád máslo nebo lžíce sádla olej kdo co si zvolí posypat sýrem okurka k tomu, nemá to chybu jeto jen pro gurmány.
26. 6. 2014 13:01
tak nám to nepiš to není naše věc
26. 6. 2014 12:58
Ja rizoto nerada ale tento recept používá mamka k večeři když tam jsem a někdy odjedu az v 8 večer tak to děla k večeři to mi děla schválně
1. 3. 2014 20:16
popelnice: hold studentske jidlo no
1. 3. 2014 20:15
moc jako rizoto mě to nepřipadá a pokud tam dáte nějakou tu vepřovou konzervu tak z toho bude možná tak totální rýžová sračka a né rizito.. Lidi čtěte co ty konzervy obsahují a myslete než uvaříte nějaký zbytkový sajrajt,
3. 6. 2013 19:20
kolik to je nevím já používám prostě rýži v sáčcích ,tak si to zvážite,nebo to by to mělo být na krabici
3. 6. 2013 15:02
mužu se zeptat kolik je 125 dkg na sačky ryže ??? (odpovidejte co nejdřive) dekuji
23. 3. 2013 22:31
MoniqueLaMutti:Souhlasím, dost z nás dělá ze zbylého masa rizoto, u nás ho dělával taťka už od mého dětství a není na tom nic špatného.
Komu se to nelíbí, tak ať to nevaří a ani to nemusí komentovat
Komu se to nelíbí, tak ať to nevaří a ani to nemusí komentovat
20. 3. 2013 11:57
hele ono tohle není úplně zlý, proč ohrnovat nos nad zbylým masem??? já dělám občas rizoto také tak že oberu kuře z předchozího dne. kukuřici tam dávám taky a ještě hromadu jiné zeleniny, nevypadá to špatně a je to moc dobré. rýži vařím ve vývaru, ne v obyčejné vodě, nasákne chuť vývaru. a hromada sýra nakonec to jenom završí
5. 3. 2013 17:36
tak neco takovyho bych se opravdu neodvazil podavat
22. 2. 2013 10:07
R::D jojo to me rozesmálo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 15 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 18 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 8 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 8 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 8 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 10 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 10 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 13 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 14 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Uvařit rýži není složité, ale je třeba dodržet tři hlavní zásady, aby výsledek byl perfektní. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: rizoto rizoto recept ryzoto rizeto recept na rizoto rísoto recepty na rizoto top recepty rizoto recepty rizoto recept rizoto ryzeto rizoto recepty rizito jak se dělá rizoto risoto recepty recept na ryzoto risoto recept recept na rizeto rizeto recept recepty - risoto
Suroviny: rýže, kukuřice sterilovaná, maso vepřové, hrášek sterilovaný, sůl, pepř mletý, koření grilovací, lečo, česnek, olej, cibule
Rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLwg
25 názorů