Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 006 kJ / 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,69 g |
Tuky | 20,45 g |
Vláknina | 26,39 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 451 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 75,80 g |
Postup přípravy
Nepridávame žiaden olej, masť, mäso obsahuje mastnoty dostatok.
Mäso je krásne mäkké, zelenina sa vôbec nerozvarí.
Zveřejněno 3. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj boršč v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XAn
Moje poznámka
Můj boršč v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XAn
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 15 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Tématické fráze:
boršč s červenou řepou,
boršč v pomalém hrnci,
pomaly hrnec borsc,
boršč z pomalého hrnce,
ukrajinský boršč s červenou řepou,
boršč pomalý hrnec,
boršč v ph,
český boršč,
bořšč,
vaříme boršč,
boršč s červenou řepou v pomalém hrnci,
dobrý boršč,
recepty v pomalém hrnci boršč,
pomalý hrnec recepty boršč,
fazole v pomalem hrnci,
boršč z ph,
rychlý boršč s červenou řepou,
boršč s pomalého hrnce,
borsc fazole,
borsc v pomalym hrnci
Suroviny:
plecko vepřové,
kapusta,
řepa červená,
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření černé,
pepř,
sůl,
šťáva rajčatová,
mouka,
voda,
masox,
smetana zakysaná
Komentáře (26)
Boršč je polévka velmi populární mezi různými kulturami, nejen v Rusku, v Polsku, Československu, Prusku, ale i v Číně, Vietnamu a Tchajvanu. Každá z těchto kuchyní má své odchylky. Je to silná polévka s mnoha ingrediencemi v závislosti na místní kuchyni, to vše včetně ingredienci.(fazole, zelí, mrkev, brambory, houby a různá masa, drůbeží, hovězí a vepřové).
V Běloruské kuchyni jsou standartní rajčata, někdy doplněná červenou řepou.
V Ruské kuchyni je to především červená řepa, cibule, česnek a zelí, někdy s bramborami.
Litevská kuchyně přidává ještě houby.
V menonitské kuchyni je bořšč ze zelí, hovězího. brambor a rajské polévky, ochucené cibulí, koprem a pepřem.
Tak a teď mi řekněte který je ten jediný a správný boršč.
http://en.wikipedia.org/wiki/Borscht.
Jen je to halt anglicky, v české verzi jsem se nedozvěděl nic.
+3
Má to svoje finty, podobne ako aj varenie v tlakovom hrnci. Ten mám tiež rada.