Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 639 kJ / 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,10 g |
| Tuky | 11,14 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z diviaka odblanime, ak ma rozne slachy, vyrezeme ich. Maso nakrajame na platky, tak aby boli prave na spiz. Dame ich do misy a zalejeme sladkym mliekom tak, aby boli prikryte. Odlozime na 24 hodin do chladnicky.
Krok 2: Vyberieme z mlieka, osusime a dame naspat do misy. Roztopime maslo, tak, aby sa neskvarilo a maso zalejeme maslom. Musi sa vytvorit na mase vrstva masla, aby sa nedostal k masu vzduch. Takto moze maso v masle stat v chladnicke aj niekolko dni. Maso pred pripravou vyberieme a maslo olupeme.
Krok 3: V kastroliku si roztopime nove maslo bez rozprazania. Ked vychladne, prelisujeme do neho cesnakove struciky a korenie na divinu. Kusy masa poriadne v ochutenom masle obalime. K divine sa patri davat udenu slaninu, bohuzial ja taku nemam. Kupila som si tenke pasiky ranajkovej slaniny, je prerastana a vonia po udeni.
Krok 4: Salotky som ocistila a prerezala na polovicu. Kazdu salotku som obalila do pasikov slaniny. Mala som tak istotu, ze sa mi pocas pecenia nerozpadne a ze slanina nebude specena, lebo bude od sladkej salotkovej stavy. Klobasu nakrajame na kolieska.
Krok 5: No a pripravime si spizy. Ked su spizy hotove, bohato ich vykropime citronovou stavou, posolime a pokorenime. Na panvici rozohrejeme olej a spizy opecieme z obidvoch stran. Prelozime ich do pekacika. Vypek z panvice rozriedime horucou vodou a podlejeme maso v pekaciku. Ja som k tomu dala este lyzicu oleja.
Krok 6: Utesnime alobalom a dame piect do rury na 190 stupnov , moja upiekla maso cca do hodiny a pol. Ako prilohu som podavala zlate zemiaky. Vyberieme si mensie zemiaky, ocistime ich a prekrojime na polovice. Pekacik vytrieme bravcovou mastou a pokladieme zemiaky reznou stranou dolu. Polozime do vyhriatej rury na 200 stupnov. Po 20 minutach zemiaky otocime na druhy stranu a dopecieme dalsich 15 az 20 minut.
Zveřejněno 6. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí špízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WkR
Moje poznámka
Kančí špízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WkR
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 10 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 5 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 5 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 5 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 6 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Tématické fráze:
kančí maso recepty,
kancí maso,
kančí,
kančí klobásy,
kančí recepty,
zvěřinové klobásy,
recepty z kance,
kančí klobásy recept,
zvěřinové špízy,
zvěřinové recepty,
recepty kančí maso,
kanec recepty,
recepty kančí,
klobásy ze zvěřiny,
recept na zvěřinové klobásy,
zvěřinové klobásy recept,
recepty kanec,
kančí řízky,
recepty na kančí maso,
příprava zvěřinových klobás
Suroviny:
maso kančí,
klobása pikantní,
cibule šalotka,
slanina,
máslo,
česnek,
jalovec,
šťáva citronová,
sůl,
olej,
mléko,
máslo
Komentáře (17)