Žitné rohlíky
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu.
Suroviny pro 8 kusů
8 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,73 g |
Tuky | 64,63 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,24 g |
Sacharidy | 369,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi mi manžel koupil překvapivě lehounké a dobré žitné rohlíky. Moc mi chutnaly a tak jsem se pokusila vyrobit podobné. Protože žitná mouka poměrně špatně kyne, volila jsem tento způsob výroby těsta. A aby nelepilo, nechala jsem ho přes noc kynout v lednici.
Rohlíky jsou veliké, krásně pórovité, lehounké a je vidět, že nejsou jen z bílé mouky.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 2. 2012 22:00
BILKOVAI:No,nikde jsem to nějak moc nestudovala,až pak jsem si všimla,že je tam psané žitná celozrnná a je pravda,že je spíš hrubší.Ale i tak nám rohlíky chutnali
15. 2. 2012 21:08
Dexulka, to byla asi hrubě mletá mouka. Já např. používám skoro do všeho pečiva jemně mletou.
15. 2. 2012 13:53
Tak hotovo Mé první rohlíky a ještě k tomu celozrnné. Ale vypadají i chutnají moc dobře,určitě zopakuji Neměla jsem už vejce na potření,tak jsou matné.Místo lněného semínka jsem použila jen slunečnicová a dýňová. Akorát se mi zdá,že je mám z jiné žitné mouky,než ostatní.Je to celozrnná žitná.Ani nevím,zda existuje nějaká jiná,jsem začátečník a tady mají jen tuhle.Posílám bod i foto
30. 1. 2012 11:39
sivonka: nezkoušela jsem (obměny s moukami, které popisuješ). Ale pokud vyzkoušíš ty, počítej s tím, že chlebová (a celozrnná ještě víc) saje vodu víc, než hladká - budeš jí potřebovat méně, než hladké. A taky rohlíky budou asi trochu hutnější, těžší.
Pokud vyzkoušíš, písneš?
Pokud vyzkoušíš, písneš?
30. 1. 2012 08:10
naprosto úžasné
nemáte někdo zkušenost s obněnou a použitím pouze žitné mouky a místo hladké hladkou chlebovou nebo směs celozrnné?
nemáte někdo zkušenost s obněnou a použitím pouze žitné mouky a místo hladké hladkou chlebovou nebo směs celozrnné?
16. 1. 2012 17:42
cathleen:aha, tak díky moc
16. 1. 2012 17:10
Severinka: ne, Miri, vařené. Pokud nemáš, v mikrovlnce ten jeden brambor uvaříš během minuty, dvou (podle velikosti bramboru a výkonu MWT)...
16. 1. 2012 16:54
cathleen:dobře zkusím to, díky za radu brambory syrové předpokládám
16. 1. 2012 13:37
Severinka:jj, zvláční těsto a trošínku dochutí. Jestli máš, dej místo toho 2 lžíce strouhaných brambor, uber lžíci vody a je to
16. 1. 2012 13:32
Ta lžíce bramb. kaše a nebo bramboráku tam má nějakou funkci, normálně to nekupuju a ani kvůli rohlíkům se mě nechce Ale recepis se mě líbí a hned jsem si vytiskla že vyzkouším
8. 1. 2012 22:51
Krásně se pracovalo s těstem,vůbec se nelepilo!!Nádherně přes noc nakynulo v lednici.Nadýchané a mňamka zase něco jiného.Moc dobré.Omluva,že nemám fotečku,stávkuje foťáček.
5. 1. 2012 13:10
cathleen-chutnaly
5. 1. 2012 11:07
Koubkova: díky, máš je krásnédoufám, že chutnaly...
5. 1. 2012 10:57
+ foto
31. 12. 2011 08:27
Včera jsem zadělala, do rána si těsto krásně odpočinulo a je
připravené vstoupit do procesu pečení pracovalo se s ním bezvadně a jsem opravdu zvědavá na výsledek pak podám zprávu
Vracím se s raportem rohlíček jeden už jsem ochutnala nezklamal sice se trošičku rozmotaly a popraskaly, potfůrky,
ale to nepovažuji za problém fotodokumentaci přikládám
připravené vstoupit do procesu pečení pracovalo se s ním bezvadně a jsem opravdu zvědavá na výsledek pak podám zprávu
Vracím se s raportem rohlíček jeden už jsem ochutnala nezklamal sice se trošičku rozmotaly a popraskaly, potfůrky,
ale to nepovažuji za problém fotodokumentaci přikládám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 11 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 22 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 6 minutami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 1 hodinou
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 9 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí rohlíky z žitné mouky rohlíky z žitného kvásku recepty z žitné mouky domácí žitné rohlíky žitná mouka sójový rohlík žitná mouka chlebová recepty recept na rohliky žitná mouka recepty žitné pečivo recept recepty ze zitne mouky sojové rohlíky domaci zitny rohlik sojový rohlík recept domácí sojové rohlíky žitné pečivo rohlíčky z žitné mouky chlebové rohlíky domácí rohlíky ze žitné mouky domácí pečivo z žitné mouky
Suroviny: voda, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, vejce, olej, voda, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kaše bramborová sušená, semínka lněná, semínka dýňová, tuk
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
71 názorů