Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitné rohlíky

Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

7. 1. 2010 18:21

Suroviny pro 8 kusů

8 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 092 kJ / 2 412 kcal
Bílkoviny72,73 g
Tuky64,63 g
Vláknina31,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,92 g
Sůl12,24 g
Sacharidy369,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi mi manžel koupil překvapivě lehounké a dobré žitné rohlíky. Moc mi chutnaly a tak jsem se pokusila vyrobit podobné. Protože žitná mouka poměrně špatně kyne, volila jsem tento způsob výroby těsta. A aby nelepilo, nechala jsem ho přes noc kynout v lednici.

Rohlíky jsou veliké, krásně pórovité, lehounké a je vidět, že nejsou jen z bílé mouky.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dexulka

15. 2. 2012 22:00

BILKOVAI:No,nikde jsem to nějak moc nestudovala,až pak jsem si všimla,že je tam psané žitná celozrnná a je pravda,že je spíš hrubší.Ale i tak nám rohlíky chutnali :-p

BILKOVAI BILKOVAI

15. 2. 2012 21:08

Dexulka, to byla asi hrubě mletá mouka. Já např. používám skoro do všeho pečiva jemně mletou.;-)

dexulka

15. 2. 2012 13:53

Tak hotovo :-) Mé první rohlíky a ještě k tomu celozrnné. Ale vypadají i chutnají moc dobře,určitě zopakuji :-8 Neměla jsem už vejce na potření,tak jsou matné.Místo lněného semínka jsem použila jen slunečnicová a dýňová. Akorát se mi zdá,že je mám z jiné žitné mouky,než ostatní.Je to celozrnná žitná.Ani nevím,zda existuje nějaká jiná,jsem začátečník a tady mají jen tuhle.Posílám bod i foto :yes:

cathleen cathleen

30. 1. 2012 11:39

sivonka: nezkoušela jsem (obměny s moukami, které popisuješ). Ale pokud vyzkoušíš ty, počítej s tím, že chlebová (a celozrnná ještě víc) saje vodu víc, než hladká - budeš jí potřebovat méně, než hladké. A taky rohlíky budou asi trochu hutnější, těžší.
Pokud vyzkoušíš, písneš?:-8:-K

sivonka

30. 1. 2012 08:10

:yes: naprosto úžasné
nemáte někdo zkušenost s obněnou a použitím pouze žitné mouky a místo hladké hladkou chlebovou nebo směs celozrnné?

Severinka Severinka

16. 1. 2012 17:42

cathleen:aha, tak díky moc:-*:-*:-D

cathleen cathleen

16. 1. 2012 17:10

Severinka: ne, Miri, vařené. Pokud nemáš, v mikrovlnce ten jeden brambor uvaříš během minuty, dvou (podle velikosti bramboru a výkonu MWT)...;-)

Severinka Severinka

16. 1. 2012 16:54

cathleen:dobře zkusím to, díky za radu;-);-) brambory syrové předpokládám:-O:-O

cathleen cathleen

16. 1. 2012 13:37

Severinka::-)jj, zvláční těsto a trošínku dochutí. Jestli máš, dej místo toho 2 lžíce strouhaných brambor, uber lžíci vody a je to;-)

Severinka Severinka

16. 1. 2012 13:32

Ta lžíce bramb. kaše a nebo bramboráku tam má nějakou funkci:-?:-?, normálně to nekupuju a ani kvůli rohlíkům se mě nechce:-O:-O Ale recepis se mě líbí a hned jsem si vytiskla že vyzkouším;-);-);-)

janatka janatka

8. 1. 2012 22:51

Krásně se pracovalo s těstem,vůbec se nelepilo!!Nádherně přes noc nakynulo v lednici.;-)Nadýchané a mňamka zase něco jiného.Moc dobré.Omluva,že nemám fotečku,stávkuje foťáček:-/.

Koubkova Koubkova

5. 1. 2012 13:10

cathleen-chutnaly:-K:-K

cathleen cathleen

5. 1. 2012 11:07

Koubkova::-) díky, máš je krásné:yes:doufám, že chutnaly...

Koubkova Koubkova

5. 1. 2012 10:57

:yes:+ foto

senky senky

31. 12. 2011 08:27

Včera jsem zadělala, do rána si těsto krásně odpočinulo a je
připravené vstoupit do procesu pečení:-D:-D pracovalo se s ním bezvadně a jsem opravdu zvědavá na výsledek:-p pak podám zprávu :-)
Vracím se s raportem;-) rohlíček jeden už jsem ochutnala:-8 nezklamal:-*:-) sice se trošičku rozmotaly a popraskaly, potfůrky,
ale to nepovažuji za problém:-D:-D fotodokumentaci přikládám:-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí rohlíky z žitné mouky rohlíky z žitného kvásku recepty z žitné mouky domácí žitné rohlíky žitná mouka sójový rohlík žitná mouka chlebová recepty recept na rohliky žitná mouka recepty žitné pečivo recept recepty ze zitne mouky sojové rohlíky domaci zitny rohlik sojový rohlík recept domácí sojové rohlíky žitné pečivo rohlíčky z žitné mouky chlebové rohlíky domácí rohlíky ze žitné mouky domácí pečivo z žitné mouky

Suroviny: voda, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, vejce, olej, voda, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kaše bramborová sušená, semínka lněná, semínka dýňová, tuk

TopRecepty.cz

Žitné rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Yjv