Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitné rohlíky

Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

7. 1. 2010 18:21

Suroviny pro 8 kusů

8 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 092 kJ / 2 412 kcal
Bílkoviny72,73 g
Tuky64,63 g
Vláknina31,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,92 g
Sůl12,24 g
Sacharidy369,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi mi manžel koupil překvapivě lehounké a dobré žitné rohlíky. Moc mi chutnaly a tak jsem se pokusila vyrobit podobné. Protože žitná mouka poměrně špatně kyne, volila jsem tento způsob výroby těsta. A aby nelepilo, nechala jsem ho přes noc kynout v lednici.

Rohlíky jsou veliké, krásně pórovité, lehounké a je vidět, že nejsou jen z bílé mouky.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BILKOVAI BILKOVAI

12. 10. 2011 20:39

Cathleen, ty jsi opravdu kouzelnice:-O Recept mi unikl a okamžitě ukládám na vyzkoušení.:yes:

cathleen cathleen

14. 6. 2011 15:08

Irrena: ne, Iri, bylo to stopro tou kaší. Příště dej spíš raději 2-3 lžičky Solamylu;-)

Irrena Irrena

14. 6. 2011 14:59

Cathleen jako vždy velice dobré:yes::yes:Neměla jsem těsto na bramboráky ani jiné, dala jsem trochu bramborové kaše kterou jsem dělala.Jsou opravdu výborné, jen se mi těsto dost lepilo, možná tou kaší:-8Nebo že jsem ho nenechala přes noc v lednici, jen asi 7 hodin.

cathleen cathleen

9. 3. 2011 22:09

Leni, dej misto ni lzicku Solamylu ;-)

Lenullka

9. 3. 2011 22:06

pšenično-žitné vypadají mooc dobře - jen se chci zeptat proč tu smes na kaši k, to nemám lze to vynechat či nahradit?

Zdenka1

17. 2. 2010 17:25

Skvělé, krásně křupavé. Místo vajíčka jsem potřela olejem. :yes:20:yes:

finneta

28. 1. 2010 14:15

včera jsem pekla a jedním slovem - úúúúúúúúúžasnééééééé:yes::-p další bodík pro ivču

shineon

18. 1. 2010 21:00

Tak jsem přidala další fotku, ale pořád nejsou tak nadýchaný, jako ty tvoje, Cathleen:-/

cathleen cathleen

11. 1. 2010 12:32

Shi, :-D:-D:-D:-D vtipná!
Patricie, jsem opravdu moc ráda, že chutnají. Ještě mám od kamarádky požadavek na recept na sójové rohlíky, musím to zkusit vymyslet. Ráda ho pak sem přidám:-)

shineon

11. 1. 2010 12:29

cathleen :-O sorry, ale chtěla jsem ti udělat radost, příště je nebudu tedy lakovat tím bezbarvým lakem:-D

Patricie

10. 1. 2010 21:47

Rohlíky jsou moc dobré, budu dělat častěji. Posílám fotku. Díky Ivuško za recept. :-K:yes:

cathleen cathleen

10. 1. 2010 20:50

:-ODáši, máš je hezčí, než já:-DJak malované:yes::yes::yes:

shineon

10. 1. 2010 20:40

Tak rohlíčky hotové, z části na mrazáku, jsou moc dobré:yes:
Dovolila jsem si vložit "malý" fotopostup:-8

Jenda1 Jenda1

9. 1. 2010 17:41

Ivuš, ty jsou nádherné:-p;-). :-!:-)):yes::yes::-K +17

yanull yanull

8. 1. 2010 19:40

Oběma autorům těchto velmi vydařených rohlíků posílám bodíky:yes::-p Když se vám tak vydařily, že jste si u toho zpívali: Můj Vilém peče housky? :-):-D:-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí rohlíky z žitné mouky rohlíky z žitného kvásku recepty z žitné mouky domácí žitné rohlíky žitná mouka sójový rohlík žitná mouka chlebová recepty recept na rohliky žitná mouka recepty žitné pečivo recept recepty ze zitne mouky sojové rohlíky domaci zitny rohlik sojový rohlík recept domácí sojové rohlíky žitné pečivo rohlíčky z žitné mouky chlebové rohlíky domácí rohlíky ze žitné mouky domácí pečivo z žitné mouky

Suroviny: voda, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, vejce, olej, voda, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kaše bramborová sušená, semínka lněná, semínka dýňová, tuk

TopRecepty.cz

Žitné rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Yjv