Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená kližka s uzeným žebírkem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kližku odblaníme, prošpikujeme. Krok 2: V tlakáči rozehřejeme sádlo, kližku v něm necháme ze všech stran zatáhnout, osolíme, okořeníme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, uzená žebírka, podlijeme vývarem a cca 60-80 minut (podle velikosti a kvality hovězího) za občasné kotroly dusíme.

Zveřejněno 9. 1. 2010

Poznámka autora Jenda1

Jako přílohu jsem volil (teď již můžu říct skvělé) bramborové knedlíky od Mirči75 http://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambor... a dušenou kapustu.

Ještě pár slov ke špikování. Při zakoupení slaniny si ji nechám nakrájet na centimetrové plátky. Ty pak nakrájím na hranoly z jedné strany zkosené. Zabalím je postupně do mikrotenového úřezu (viz foto), vložím na 15 minut do mražáku a pak postupně odbaluji a špikuji. Tuto metodu používám spoustu let a špikovací jehlu nepostrádám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kližka s uzeným žebírkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jyno

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kližka s uzeným žebírkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jyno

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jídlo je bezesporu dobré, ale recept poněkud zmatečný. Není zmínka, že by se maso po dohotovení krájelo na plátky, uzené stačí přidat později a nevím, jak by se občas v tlakáči kontrolovalo.

Šťavnaté hovězí, s uzeným žebírkem a bramborovým knedlíkem, si zaslouží ocenění bodíkem a za nádherné fotky, jako živé, též :yes::-p:-)

Teda Jeni, asi to byl výtečný oběd, že?
A fotky opět výstavní:-?:yes:

Jendo, masíčko a hned se dvojím druhem, to nemá chybu, zrovna tak, jako fotky. Bez řečí máš boda:yes:

Jendo, tak to je paráda!:-p:yes:+2.

Báječné:yes::yes:Ukládám:yes:

:-puž to vidím jako parádní zítřejší oběd bodík:yes:

Tématické fráze:
hovězí kližka recepty, hovězí kližka, prosřeno, kde je hovězí kližka, špikování masa, dušená hovězí kližka, hovězí žebírka, hovězí kližka na česneku, hovězí kližka - recepty, hovězí žebírko, prosřeno.cz, špikování, kde jekliška, co je hovězí kližka, dušené houby v tlakáči, špikování hovězího masa, maso kližka, kapusta s kližkou, kližka cena, co uvařit z hovězí kližky

Suroviny:
kližka hovězí, žebra, slanina uzená, sádlo husí, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín celý, bujón hovězí

Přidat fotografie receptu