Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chleba III.

Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 2. 2010 17:01

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie9 320 kJ / 2 228 kcal
Bílkoviny64,75 g
Tuky21,80 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy424,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.

Chleba na fotce není pomašlovaný ničím.

Tekutin je v těstě málo, protože bramborami těsto řídne.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka.cl

25. 11. 2011 17:57

Ten chleba je výborná záležitost :) fakt vláčný a super chuť, akorát chvíli po vložení do trouby mi prasknul u pečícího plechu přez celý obvod dole, pekla jsem ho dle návodu a řekla bych i, že je nedopečený, což mě mrzí, ale je zvláštní, že ta sraženina je u spodní kůrčičky a né ve středu chleba. Jinak taky se mi rozjel. ALe příště ho zkusím upéct v římském hrnci, dnes jsem to vyčetla a zaujalo mě to, nikam se mi nerozjede :) hold musím trénovat, ale zamrzí to, na každém chlebu mám něco špatně, já než vychytám ty mouchy, ach jo;-(

Alcakv

4. 11. 2011 14:09

dělala jsem jen z bílé mouky a super, mnamka veliká :-K:-K:-K

cathleen cathleen

14. 10. 2010 18:19

To mě moc těší:-K

matylda matylda

14. 10. 2010 18:12

Tak jsem chleba udělala je lahodný:-p a mňamkosní.
A už se těším na manželovu reakci, protože mu bude velice chutnat.:-D:yes:

cathleen cathleen

13. 9. 2010 09:34

:-8 jsem moc ráda, že chlebík chutnal:-)

gama19

13. 9. 2010 08:01

V pátek jsem zkoušela tento chléb. Je výborný!!!! Děkuji za recept.:yes::-p

gama19

10. 9. 2010 10:32

Tak tomuhle chlebíku dávám 1*. Vypadá mooooc pěkně::-p:yes::yes::yes::yes:

janatka janatka

7. 3. 2010 00:42

:-)Je opravdu vynikající:yes:S tím řídnutím těsta jsem to poznala,ale zachránila.

kudlova3 kudlova3

13. 2. 2010 17:14

ÚŽASNÝ, ÚŽASNÝ, ÚŽASNÝ. Receptík si hned tisknu a upeču.Já peču vesměs ze stránek www.domacipekarna.cz a tam jsem nikde takový recept neviděla.Dávam bidík a hnedle kouknu na stránky www.primapekarna.

cathleen cathleen

13. 2. 2010 17:10

Máš ho krásný:yes::yes:, děkuji za vyzkoušení a foto:-K

marunda marunda

13. 2. 2010 14:24

Cathleen, tak jsem teď dopekla můj první domácí chleba v životě, máš tam fotku. Vypadá krásně, na poklepání zní dutě, ale po stranách moc ne, pekla jsem ho trochu dýl, tak jsem zvědavá, jak bude vypadat, až ho nakrojím. Snad nebude uvnitř syrový. Co pak bych s ním dělala. Díky moc:yes: tak syrový není, ale vynikající:yes::yes:

cathleen cathleen

7. 2. 2010 15:51

Určitě! V moukách se dá ještě hodně experimentovat, je jen důležité nedávat hodně žitné (hůř kyne, těsto s ní je mazlavější) a dodržet zásadu, že uhnětené těsto má být dost tuhé - kynutím a bramborami zřídne.:-)

iluzionistka

7. 2. 2010 12:01

Chlebík je moc pěkný. myslíte, že by se dala použít místo části hladké i chlebová mouka?
:-):-):-):-?:-?

cathleen cathleen

6. 2. 2010 11:48

Bibi, mělas římák před pečením namočený ve vodě? Pak ani kastrůlek s vodou v troubě není řeba, ne?:-? Nebo jsi ho pekla jen v tom spodním dílu, odkrytý?

Bibinka Bibinka

6. 2. 2010 11:39

Vašíku, já jsem dělala v DP všechno i kynutí(až to lezlo do dvířek, pak jsem mu na vále dala tvar, vrazila ho do římského hrnce, ještě nechala chvíli kynout a šup s tím do trouby. Za dobu pečení jsem asi 3x chleba potřela vodou s olejem. Nějak se mi upečený v té troubě zdá lepší, (než v DP)a má bezva kůrku:-pa do trouby si dej kastrůlek s vodou, já ho tam mám trvale.

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový chléb bramborový chleba domácí bramborový chléb z trouby bramborový chléb recept domácí bramborový chleba do trouby bramborový chleba recept recept na bramborový chléb recept na bramborový chleba chleba z brambor chleba s bramborem bramborovi chleba bramborovej chleba pečení chleba bramborový bramborový chleba domácí chleba s bramborou bramborový chleba z trouby chleba bramborový chleb z bramboroveho testa chléb s bramborem chleba s brambor

Suroviny: voda, cukr, brambory, kmín celý, sůl, olej, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, droždí

TopRecepty.cz

Bramborový chleba III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81jW