Pohanka na různý způsob
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a esenciální aminokyseliny. Pohanka se dá připravit na různé způsoby, hlavně ve slané verzi. Ale dá se připravit i jako sladké jídlo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 958 kJ / 3 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,62 g |
Tuky | 123,57 g |
Vláknina | 99,46 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 425,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka na různý způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQEz
Moje poznámka
Pohanka na různý způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQEz
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 27 minutami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 28 minutami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 28 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 39 minutami
Boloňské špagety
Lara.S před 1 hodinou
Výborná fazolová polévka
Lara.S před 1 hodinou
Křupavé bramboráky
Lara.S před 1 hodinou
Mechový dort (se špenátem)
Lara.S před 1 hodinou
Letní večeře
Kremrole před 1 hodinou
Tématické fráze:
pohanka na sladko,
pohanka jako příloha,
pohanka na slano,
úprava pohanky,
pohanka recepty,
pohanka recepty na sladko,
jak varit pohanku,
pohanka jako příloha recepty,
recepty pohanka na sladko,
pohanka jak vařit,
pohanka jako příloha recept,
jak upravit pohanku,
pohanka recepty jak vařit,
zapečená pohanka na sladko,
jak se vari pohanka,
pohanka jako příloha k masu,
pohanka s houbami,
pohanka se švestkami,
pohanka,
jídla z pohanky
Suroviny:
pohanka,
sádlo,
sůl,
houby,
máslo,
česnek,
omáčka sojová,
sýr strouhaný,
brambory,
houby,
máslo,
česnek,
omáčka sojová,
majoránka,
sýr strouhaný,
sádlo,
cibule,
sádlo,
bůček uzený,
máslo,
cukr,
borůvky
Komentáře (29)
https://www.rawmarket.cz/obiloviny/pohanka
Terezko,vím že spousta lidí dnes vaří pohanku tak jako Ty aby byl zachován rutin proto jsem dala do poznámky,že se vaří takto v naší rodině
Pohánku milujeme, je to to najlepšie, čo pre svoje cievy môžeme urobiť
Na internetu i na obalu pohanky jsem se dočetla, že se má vařit maximálně minutu (a že se nesmí slévat!) a pak nechat cca 20 minut dojít. Tím se zabrání zbytečným ztrátám rutinu a dalších prospěšných látek, které obsahuje. Píšu to jako tip pro ty, kteří by z pohanky chtěli vytěžit maximum
Tobě díky za inspiraci.