Pohanka na různý způsob
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a esenciální aminokyseliny. Pohanka se dá připravit na různé způsoby, hlavně ve slané verzi. Ale dá se připravit i jako sladké jídlo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 958 kJ / 3 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,62 g |
Tuky | 123,57 g |
Vláknina | 99,46 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 425,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka na různý způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQEz
Moje poznámka
Pohanka na různý způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQEz
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 14 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 14 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 18 minutami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 20 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 22 minutami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Fitulka před 2 hodinami
Italské plněné placky
Lucie1001 před 3 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 5 hodinami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 6 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 11 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 14 hodinami
Tématické fráze:
pohanka na sladko,
pohanka jako příloha,
pohanka na slano,
úprava pohanky,
pohanka recepty,
pohanka recepty na sladko,
jak varit pohanku,
pohanka jako příloha recepty,
recepty pohanka na sladko,
pohanka jak vařit,
pohanka jako příloha recept,
jak upravit pohanku,
pohanka recepty jak vařit,
zapečená pohanka na sladko,
jak se vari pohanka,
pohanka jako příloha k masu,
pohanka s houbami,
pohanka se švestkami,
pohanka,
jídla z pohanky
Suroviny:
pohanka,
sádlo,
sůl,
houby,
máslo,
česnek,
omáčka sojová,
sýr strouhaný,
brambory,
houby,
máslo,
česnek,
omáčka sojová,
majoránka,
sýr strouhaný,
sádlo,
cibule,
sádlo,
bůček uzený,
máslo,
cukr,
borůvky
Komentáře (29)
https://www.rawmarket.cz/obiloviny/pohanka
Terezko,vím že spousta lidí dnes vaří pohanku tak jako Ty aby byl zachován rutin proto jsem dala do poznámky,že se vaří takto v naší rodině
Pohánku milujeme, je to to najlepšie, čo pre svoje cievy môžeme urobiť
Na internetu i na obalu pohanky jsem se dočetla, že se má vařit maximálně minutu (a že se nesmí slévat!) a pak nechat cca 20 minut dojít. Tím se zabrání zbytečným ztrátám rutinu a dalších prospěšných látek, které obsahuje. Píšu to jako tip pro ty, kteří by z pohanky chtěli vytěžit maximum
Tobě díky za inspiraci.