Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,74 g |
Tuky | 68,94 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,53 g |
Sacharidy | 108,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do druhého dne.
Krok 2: Připravíme pomalý hrnec a vložíme maso. Podlijeme půl hrnkem vody a přiklopíme. Pustíme na L na 7 hodin.
Krok 3: V pánvi si restujeme cibulku a poté přidáme česnek. Vložíme zeleninu a restujeme asi 6-8 minutek. Přidáme protlak a zalijeme vínem. Vložíme větvičku rozmarýnu, nakládaný pepř a přidáme výpek z masa. Provaříme a dochutíme.
Krok 4: Nakonec rozmixujeme, není potřeba zahušťovat a zjemníme smetanou. Mírně osladíme. Vypneme, odstavíme a vložíme kousek másla.
Krok 5: Brambory si předvaříme a studené pak na oleji v pánvi restujeme spolu s fazolkami, slaninou a cibulkami. Osolíme a opepříme.
Zveřejněno 8. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí pečeně z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54yA
Moje poznámka
Telecí pečeně z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54yA
Nejnovější recepty
Dědova kulajda
Přidáno před 3 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stir-fry s rýží
Přidáno před 13 hodinami
Tuňákové placičky s nivou
Přidáno před 13 hodinami
Proteinový marshmallow dezert
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s játrovými knedlíčky
Kajkajak před 2 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
káťa před 3 hodinami
Francouzské brambory
JanaMo před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
vesnickydesolat před 4 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Ajca1 před 4 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Lucie1001 před 5 hodinami
Jihočeská kulajda
bonkova před 5 hodinami
Čalamáda moc dobrá
HusoKachna před 5 hodinami
Putimské vepřové nudličky
bonkova před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
bonkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
pomalé pečení,
telecí maso v pomalém hrnci,
teleci v pomalém hrnci,
pečení masa v pomalém hrnci,
teleci pečeně recepty,
pečení v pomalém hrnci,
pomalé pečení masa,
telecí pečeně,
hrnec na pomalé pečení,
telecí maso pečené,
telecí maso v pomalu hrnci,
nakládané telecí,
pečené telecí maso,
telecí v v pomalém hrnci,
pečené maso v pomalém hrnci,
telecí maso na pečení,
pomalý hrnec recepty,
pomaly hrnec telecí maso,
telecí maso pomalý hrnec,
pomalý hrnec telecí mao
Suroviny:
pečeně telecí,
hořčice,
sůl,
pepř,
olej,
cibule,
česnek,
tymián,
rozmarýn,
víno červené,
výpek z masa,
sůl,
pepř,
cibule,
česnek,
cukr hnědý,
protlak,
pepř,
smetana,
máslo,
brambory,
slanina,
cibulky sterilované,
sůl,
pepř,
fazolky zelené
Komentáře (8)
Recept se mi také líbí