Čalamáda moc dobrá
Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 896 kJ / 4 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,24 g |
Tuky | 303,40 g |
Vláknina | 29,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 56,25 g |
Sůl | 140,50 g |
Sacharidy | 481,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na nudličky. Přidáme cukr, sůl, ocet, olej a promícháme.
Krok 2: Necháme do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a není potřeba žádný nálev.
Krok 3: Zeleninu dáme do skleniček a až poté doplníme šťávou. Bude jí dostatek do všech sklenic, proto zeleninu zbytečně nepěchujeme. Při pěchování nám šťáva zůstane.
Krok 4: Zavařujeme na 80 °C 25 minut.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda moc dobrá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOJE
Moje poznámka
Čalamáda moc dobrá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOJE
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 40 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 59 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 1 hodinou
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 6 hodinami
Tématické fráze:
čalamáda,
čalamáda recept,
recept na čalamádu,
domaci calamada,
čalamády,
jak se dělá čalamáda,
recept na domácí čalamádu,
domácí čalamáda recept,
calamada bez zavarovani,
recept čalamáda,
recepty na čalámádu,
recepty na čalamády,
čalamáda recepty,
výborná čalamáda,
výborná domácí zeleninová čalamáda,
recept na dobrou čalamádu,
recepty čalamada,
zavařování čalamáda,
jak udelat calamadu,
zavarovani calamady
Suroviny:
zelí hlávkové,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
cibule,
mrkev,
ocet,
olej,
cukr krystal,
sůl
Komentáře (120)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Na videu ruší miešanie ingrediencií chlpatými rukami a bez rukavíc...
Je to starý osvedčený recept, vyskúšaj. Budeš robiť ešte raz, lebo prvá dávka sa zje tak rchlo, že sa ani nezbadáš. Ak ti vadí ten olej, daj ho menej.
www.lacnepostreky.sk/pomocne.pripravky/dvojsiricitan.draselny.borken
tady píšou 5g na 100 litrů...
http://miric.unas.cz
Ráda bych se zeptala, jestli jste dodržela 14 dkg soli, některým kuchařinkám se to zdálo moc.
Ráda bych se zeptala, jestli jste dodržela 14 dkg soli, některým kuchařinkám se to zdálo moc.