Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikový ovar (lalok) s vejmrdou

Paprikový ovar z vepřového laloku je jednoduchá, ale výrazná pochoutka, která po odležení získá plnou chuť. Jemné maso obalené směsí papriky a pepře se podává nakrájené na tenké plátky s domácí vejmrdou z nastrouhaného křenu a jablek.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 547 kJ /
5 150 kcal
Bílkoviny56,06 g
Tuky526,79 g
Vláknina11,82 g
Cholesterol 675 mg
Sodík 335 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy41,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěný lalok i s kůží dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme oloupaný česnek, celý pepř a nové koření. Vaříme doměkka, přibližně 1 hodinu. Krok 2: Uvařený lalok necháme chvíli zchladnout ve vývaru. Poté ho vyjmeme, položíme na připravený alobal a do kůže uděláme mělké zářezy. Krok 3: Sladkou i pálivou papriku smícháme s mletým pepřem. Uvařený lalok touto směsí posypeme po celé ploše i v zářezech (můžeme ji rozmíchat s trochou oleje, ale není to nutné). Lalok pevně zabalíme do alobalu a necháme v lednici odležet, ideálně 2–3 dny. Krok 4: Na vejmrdu nastrouháme oloupaná jablka a křen, zalijeme je trochou vývaru a dochutíme solí, octem a cukrem. Krok 5: Maso krájíme na tenké plátky a podáváme s křenovou přílohou a chlebem.

TIP: Masopustní hodování

Zveřejněno 31. 5. 2016

Poznámka autorky mika59

Zbytek vývaru necháme vychladit a sebereme ztuhlý tuk. Zůstane nám skvělý vývar třeba na gulášovku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2NV1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2NV1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Prosím Tě, kolik strávníků máš denně ke stolu, že tak vyvařuješ :-? :-Q:yes:

zizala: To už mám většinou předvařeno a tak to pomalu vkládám. A vařím malé porce to jen na fotce vypadá, že je to pro x lidí.:-D:-D:-K;-)

Lákavě naservírováno;-):yes:

maris: Děkuji Ti ;-);-):-K

Tématické fráze:
ovar, ovar v paprice, paprikový ovar, vepřový lalok recepty, lalok v paprice, recept na ovar, ovar s česnekem a paprikou, recepty z ovaru, ovar s paprikou, bůček ovar, recept na paprikový ovar, priprava ovaru, vepřový ovar, ovar z bůčku, pikantni ovar, ovar lalok, jak varit lalok, vareny lalok v alobalu, ovar z laloku, ovar paprikový

Suroviny:
lalok vepřový, česnek, pepř celý, koření nové koření, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, chilli paprika čerstvá, sůl, pepř mletý, jablko, křen strouhaný, vývar vepřový, cukr, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]