Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mačkaná květáková polévka s houbami

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
374 kcal
Bílkoviny10,07 g
Tuky1,86 g
Vláknina19,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,53 g
Sacharidy71,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na malém množství oleje osmažíme cibulku nadrobno krájenou do sklovita, přidáme papriku, nakrájené brambory, mrkev, kedlubnu, květák, česnek a houby, pak dolijeme vodou a až se polévka začne vařit, dáme majoránku, Podravku a osolíme dle chuti. Krok 2: Uvaříme doměkka a mačkadlem všechno promačkáme, aby byly suroviny drobné. Krok 3: V malém množství vody rozpustíme Solamyl, polévku zahustíme, dochutíme a nasypeme pažitku, nebo petržel.

Zveřejněno 6. 8. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Jelikož houby rostou, dávám je skoro do všeho a tak jsem i přišla na takovou dobrou polévečku!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V7Bv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V7Bv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý den... a kdy tam mám dát květák? Hned s ostatní zeleninou či až pozdějc?

Zuzana: Zuzko, samozřejmě s ostatní zeleninou;-)

MrázováJa, díky, že jsi polévku vyzkoušela a těší mě, že chutnala;-)

Dnes jsem udělala k obědu a nemá prostě chybu! Ani jsem jí víc nemusela dochucovat. Moc děkuji a letí bodík :yes:

Ani nekoukám na autora, neb mi je jasný:-D:-p:yes:

Jani, skoro stojí, ale my ty "husťačky" máme moc rádi:-p

taky dělám polévky dle fantazie;-),ta může být dobrá :yes:+1;-)

Teda, v té určitě stojí lžíce, že jo?;-):yes:

Tématické fráze:
zalévaná polévka, kvetakova polevka s bramborem a houbách, recept na kvetákovou polévku, kětáková polévka, kvetakova polevka s hribami, krémová květáková polévka s houbama, polévka s houbami a květákem, recepty na květákovou polévku s houbami, bramborova polevka z houbamy, mačkaná dýně, polévka květáková s dýní, krémová květáková polévka s houbami, květáková s dýní polévka, zalévaná polévka s houbami, recept na kvjetákovou polévku, kvetákovou polevku, zalévaná polévka ze sušených hub, polévka s květákem houbami, kětáková polévka s houbami, květá ková polévka

Suroviny:
květák, brambory, mrkev, kedlubna, cibule, česnek, houby lesní, paprika sušená sladká, majoránka, podravka, solamyl, pažitka, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu