Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 199 kJ / 2 677 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,42 g |
Tuky | 135,36 g |
Vláknina | 32,70 g |
Cholesterol | 595 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 317,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřát na 200°C.
Krok 2: Těsto: Vypracujeme na vále těsto, zabalíme do fólie a dáme na min.1/2hod. odpočinout do ledničky. Toto těsto je bez cukru, tak nemusíme spěchat při zpracování (jako u klasického křehkého těsta), že zteplá a po upečení není tak tvrdé.
Krok 3: Náplň: Mezitím si nakrájíme ovoce a dáme zatím do citrónové vody, aby neztmavlo.
Krok 4: Do pečící formy můžeme, ale nemusíme dát pečící papír.
Krok 5: Postup: Těsto vyválíme válečkem na větší formát, než je kulatá forma (Ø 26cm), aby zbylo asi do poloviny stěny formy. Těsto propícháme vidličkou a poklademe ½ podrcených piškotů+perníčků, na to dáme nakrájené hrušky a zasypeme druhou ½ piškotů+perníčků. Nahoru poskládáme plátky jablek. Posypeme třtinovým cukrem, skořicí a poklademe plátky másla.
Krok 6: Závěr: Pečeme při 200°C (horkovzduch 180°C) asi 50minut, potom přepneme troubu na gril a necháme ještě 3-5minut pod grilem (HLÍDÁME, protože gril dovede nemile překvapit).
Krok 7: Pod grilem třtinový cukr ještě zkaramelizuje a koláč dostane krásnou barvu (pokud ovšem uhlídáte gril!)
Krok 8: Ještě horký koláč potřeme meruňkovou zavařeninou, kterou jsme v mikrovlnce rozpustili spolu se slivovicí. Koláč bude možná pro někoho málo sladký, tak je může upečený více pocukrovat(třtinový cukr tak nesladí).
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč "na zahřátí"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y58Y
Moje poznámka
Koláč "na zahřátí"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y58Y
Nejnovější recepty
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 4 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 7 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 11 hodinami
Borůvkové nanuky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 1 hodinou
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 1 hodinou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Základní kváskový chleba
Brona.S před 1 hodinou
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 1 hodinou
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 2 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 2 hodinami
Banánové muffiny
anyge před 3 hodinami
Vepřová játra na přírodno
Spepik před 3 hodinami
Tématické fráze:
top recepty.cz,
barva cukru po zahřátí,
jak podrtit jablka,
letní jablka zpracování,
koláč na grilu,
zpracování letních jablek,
koláč se slivovice,
zahřátí mouky,
koláčky s pudinkem a s meruňkami apetitonline,
meruňkovy koláč apetitonline,
top recepty apetitonline,
kolace do lednicky,
těsto poklademe plátky jablek,
koláče z ledničky,
koláč na gril,
upeču koláč ve grilu,
kalvados z letních jablek,
apetitonline mřížkový koláč,
jablkový koláč apetitonline,
mikrovlnka a slivovice
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
žloutek,
voda,
sůl,
hruška,
jablko,
piškoty dětské,
perníčky,
cukr třtinový,
skořice mletá,
máslo,
džem meruňkový,
slivovice
Komentáře (11)
Musím dopsat do receptu zdroj, který doporučuje jedině calvados, který ten koláč správně "zahřeje"