Okurky velmi dobré
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 208 kJ / 50 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,41 g |
| Tuky | 0,21 g |
| Vláknina | 4,53 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 9,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření a ocet.
Krok 2: Poté rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem.
Krok 3: Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce.
Krok 4: Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100 °C.
Krok 5: Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru. Takto necháme sklenice do rána stát a druhý den je otočíme zpět a uložíme.
Zveřejněno 19. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Moje poznámka
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené křenové brambory
cookamater před 27 minutami
Kuřecí soté s brokolicí
Kdyzjehlad před 32 minutami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 10 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 11 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 12 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 14 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
lak na okurky,
výborný lák na okurky znojemský,
dobrý nálev na okurky,
výborný lák na okurky,
lak na znojemske okurky,
recepty z okurek,
jak dlouho vařit okurky,
nálev na okurky s cukerinem,
lák na okurky do sklenice,
zaváření okurek,
recept na znojemské okurky výborné,
nálev na okurky přímo do sklenic,
lák na okurky bez vaření,
nálev na znojemské okurky,
okurky,
vyborny nalev na okurky,
nálev na okurky do sklenice,
lak na okurky s cukerinem,
znojemský lák na okurky,
recept na lák na okurky
Suroviny:
mrkev,
křen,
cibule,
koření hřebíček,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
skořice celá,
kopr,
česnek,
semínka hořčičná,
cukr krystal,
sůl,
ocet
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ffčíl už asi nic, že
No a příště dodržet postup (opravdu jste vařila pouhých 5 minut? a opravdu jste sklenice hned vylovila z vřelé vody? - na toto je výborný zav. hrnec s výsuvným roštem.
A křen můžete krájet na silnější kolečka (a dala jste ho vůbec do zavařovačky?
(v bubnové pračce /lze samozřejmě praktikovat i v hrnci/ obsah rychle zchladím přebytkem studené vody - sklenice tedy ani neobracím)
Ano
dělala jsem i řezy, tam jsem vynechala skořici i hřebíček, a taky vynikající
přepisuji do kuchařky
Zdravím!