Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 472 kJ / 1 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,94 g |
Tuky | 31,19 g |
Vláknina | 106,65 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 4,82 g |
Sacharidy | 100,98 g |
Postup přípravy
Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na později. Přidáme koření v čajovém vajíčku a vše zalijeme studenou vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme pod pokličkou cca 3 hodiny. Krok 2: Mezitím ve druhém, hlubokém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, muškátový oříšek a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme smetanou, za stálého míchání ji necháme zhoustnout a poté odstavíme stranou. Krok 3: Hotový vývar přecedíme, krk obereme od kůstek a maso nakrájíme na menší kousky. Na kousky také nakrájíme srdíčko a žaludek. Krok 4: Vývarem naředíme jíškovou kaši na konzistenci polévky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou syrovou mrkev a celer, přidáme celá játra, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a slabým varem vaříme 15 minut.
Poté játra vytáhneme, drobně nakrájíme a dáme je s ostatním nakrájeným masem prohřát do polévky.
Podáváme se širokými nudlemi, dozdobíme zelenou petrželkou.
Zveřejněno 13. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DgQ
Moje poznámka
Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DgQ
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 12 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 25 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 26 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
pravý kaldoun,
vývar z husích drobů,
jak se dělá kaldoun,
polévka z husích drobů,
husí pečené masové kuličky,
kalton,polévka,
kalton,polévka,
husi vajíčka,
dělá se husí polévka,
kaldoun z pečeně,
polévka z kostí z pečené husy,
pravy caldoun,
jak se dělá je kaldoun,
husí maso s kaší,
pravý kaldoun recept,
polévka z husích drobů recept,
husí polévka,
kalton z husy,
polévka kaldoun,
polévka z pečených husích kostí
Suroviny:
droby,
husa,
kost,
voda,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
rozmarýn,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
ořech muškátový,
smetana na vaření,
celer,
mrkev,
játra husí,
sůl,
pepř mletý,
petržel,
nudle široké
Komentáře (8)
zrovna dnes jsem ho dělala:)) děláme obdobně jen bez smetany a těstovin, ale zase dáváme drožďové knedlíčky
Já někdy dělám vývar tak,že přidám z předešlého dne obíračku(kosti,skelet,zbytek opečené kůže),jen jsem nevěděla,mám-li tady takový rcp vůbec dávat,aby někdo neřekl,že zbytkuji
Hledala jsem recept na Kaldoun i ve Zlaté kuchařské knize od A.Kejřové-M.Kuchařové i od M.D.Rettigové a překvapilo mě,že ani jedna ho tam nemá
medanek: