Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 549 kJ / 3 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 195,46 g |
Tuky | 232,58 g |
Vláknina | 20,92 g |
Cholesterol | 551 mg |
Sodík | 4,62 g |
Sůl | 11,20 g |
Sacharidy | 51,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm).
Krok 2: Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy, přidáme bobkové listy a lístky tymiánu a rozmarýnu. (Já nesehnal čerstvý, tak jsem dal sušený).
Krok 3: Zakápneme olejem a přilijeme víno. Směs lehce osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme odležet. (podle toho jak pospícháte - nejlépe přes noc).
Krok 4: Cibuli, rajčata a mrkev oloupeme.
Krok 5: Olivy necháme okapat. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na špalíky a rajčata s olivami na plátky. Slaninu na kostičky.
Krok 6: Pokud máte PH, ve kterém je možná příprava na sporáku, tak ho rozehřejeme, potřeme olejem a osmažíme cibuli.
Krok 7: Pak přidáme slaninu a necháme vypéct. Přidáme maso bez marinády a orestujeme. Přidáme mrkev,rajčata, olivy a přilijeme marinádu.
Krok 8: Pokud máte PH, který není určen pro přípravu na sporáku je možné na pánvi a pak přendat.
Krok 9: Pomalíme na st. 1 asi 7 hodin.
Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.
Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpXj
Moje poznámka
Hovězí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpXj
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 9 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová pórková polévka
TondaS před 13 minutami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 29 minutami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 36 minutami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 51 minutami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 52 minutami
Vepřové s hlívou ústřičnou
Sahula před 53 minutami
Kuře na paprice se smetanou
MiskaM před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Sahula před 2 hodinami
Domácí pizza
ne.honzula12 před 2 hodinami
Adélčin dort Barbie
JanaZavadilova před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí po provensálsku,
maso po provensálsku,
hovězí maso po provensálsku,
vepřové maso po provensálsku,
vepřové po provensálsku,
hovezi platky po provensalsku,
po provensálsku,
hovězí po provansalsku,
hovězí zadní příprava,
hovězí pečeně po provensálsku,
hovězí zadní recept,
veprový kostka po provensalsku,
maso po provencálsku,
recept hovězí po provensálsku,
hovězí nudličky po provencálsku,
hovězí příprava,
hovězí po provencálsku,
hovězí na provensálsku,
vepřové kostky po provensálsku,
pomalý hrnec recepty
Suroviny:
hovězí zadní,
víno bílé,
rajče,
slanina anglická,
olivy černé,
mrkev,
cibule,
česnek,
bobkový list,
tymián čerstvý,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
olej olivový
Komentáře (10)