Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 362 kJ / 1 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,22 g |
| Tuky | 47,82 g |
| Vláknina | 35,36 g |
| Cholesterol | 691 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 5,84 g |
| Sacharidy | 226,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme.
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky a společně s namočenými houskami umeleme na masovém mlýnku (lze i v sekáčku, ale raději ne moc najemno, aby ze směsi nebyla kaše).
Krok 3: Přidáme smetanu, pepř, worchester, muškátový oříšek a sůl.
Krok 4: Vytvarujeme koule, které lehce zploštíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a kostičkách housky a uložíme na 30 minut do ledničky zchladnout.
Krok 5: V pánvi rozpálíme olej a karbanátky opečeme dozlatova. Přemístíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut.
Krok 6: V kastrolu rozehřejeme 1-2 lžíce oleje ze smažení a dozlatova opečeme nakrájenou cibuli.
Krok 7: Přidáme nasekaný česnek a bobkový list a necháme rozvonět.
Krok 8: Přisypeme nakrájená rajčata, rajský protlak, bylinky, sůl, pepř a špetku cukru. Za občasného míchání dusíme 10 minut na mírné teplotě.
Krok 9: Zhoustlou směs propasírujeme. Kastrol vytřeme, rozehřejeme v něm lžíci másla a podusíme žampiony, nakrájené na plátky.
Krok 10: Vrátíme propasírovaná rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, dochutíme a prohřejeme.
Krok 11: Karbanátky podáváme s několika lžícemi omáčky.
Zveřejněno 28. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře podle Požarského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EPQW
Moje poznámka
Kuře podle Požarského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EPQW
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 10 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 10 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 12 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 6 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 8 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 9 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 9 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 11 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 12 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kuře recepty,
kotlet požárského,
kuře podle,
požarski kotlet,
nej recepty na kuře,
kuřecí řízek požarského,
brusel dort recept,
kotlety požarskie recepty,
požarskeho kotlet,
kotlet požarského z mletého masa,
kuřecí plátky pojarski,
kotlet pozarskeho recept,
požárské karbanátky,
požarského řízek recept,
carske karbanatky,
carske karbanatky,
nej recepty kuře pečeně,
carské kuře,
pečené kuře na tymiánu kuchařka jiřiny bohdalové,
kotlety brusel
Suroviny:
prsa kuřecí,
rohlík,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
vejce,
ořech muškátový,
omáčka worcesterová,
pepř,
sůl,
olej,
rajče,
žampióny,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
bobkový list,
tymián,
nať petrželová,
máslo,
cukr,
sůl
Komentáře (23)
A pokud vím, paní Mesza.... sem má zakázaný přístup
(ten nick stačí prekopírovať, nemusíš opisovať)
Mezsa...atd. promiň, nechce se mi ten nick celý opisovat
Colombo, omáčka se může povolit troškou vývaru, také mě to napadlo, ale chtěla jsem to uvařit přesně podle receptu, jako na carském stole...