Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 362 kJ / 1 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,22 g |
Tuky | 47,82 g |
Vláknina | 35,36 g |
Cholesterol | 691 mg |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 5,84 g |
Sacharidy | 226,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme.
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky a společně s namočenými houskami umeleme na masovém mlýnku (lze i v sekáčku, ale raději ne moc najemno, aby ze směsi nebyla kaše).
Krok 3: Přidáme smetanu, pepř, worchester, muškátový oříšek a sůl.
Krok 4: Vytvarujeme koule, které lehce zploštíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a kostičkách housky a uložíme na 30 minut do ledničky zchladnout.
Krok 5: V pánvi rozpálíme olej a karbanátky opečeme dozlatova. Přemístíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut.
Krok 6: V kastrolu rozehřejeme 1-2 lžíce oleje ze smažení a dozlatova opečeme nakrájenou cibuli.
Krok 7: Přidáme nasekaný česnek a bobkový list a necháme rozvonět.
Krok 8: Přisypeme nakrájená rajčata, rajský protlak, bylinky, sůl, pepř a špetku cukru. Za občasného míchání dusíme 10 minut na mírné teplotě.
Krok 9: Zhoustlou směs propasírujeme. Kastrol vytřeme, rozehřejeme v něm lžíci másla a podusíme žampiony, nakrájené na plátky.
Krok 10: Vrátíme propasírovaná rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, dochutíme a prohřejeme.
Krok 11: Karbanátky podáváme s několika lžícemi omáčky.
Zveřejněno 28. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře podle Požarského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EPQW
Moje poznámka
Kuře podle Požarského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EPQW
Nejnovější recepty
Smaženice z lišek
Přidáno před 4 hodinami
Pečený citrusový čaj se zázvorem
Přidáno před 7 hodinami
Řezy dvou barev s meruňkovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Gnocchi s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Treska na másle, pečená v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévková směs
Dycky před 1 minutou
Kynuté sýrové šneky
Michaela71 před 44 minutami
Makový závin
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
Danulka52 před 2 hodinami
Hraběnčiny řezy se švestkami
Danulka52 před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Klar98 před 3 hodinami
Dýňová polévka
Pleslova před 3 hodinami
Tagliatelle z Bondy beach
Hrachovka2022 před 4 hodinami
Kefírový langoš
PetrZappa před 5 hodinami
Tématické fráze:
kuře recepty,
kotlet požárského,
kuře podle,
požarski kotlet,
nej recepty na kuře,
kuřecí řízek požarského,
brusel dort recept,
kotlety požarskie recepty,
požarskeho kotlet,
kotlet požarského z mletého masa,
kuřecí plátky pojarski,
kotlet pozarskeho recept,
požárské karbanátky,
požarského řízek recept,
carske karbanatky,
carske karbanatky,
nej recepty kuře pečeně,
carské kuře,
pečené kuře na tymiánu kuchařka jiřiny bohdalové,
kotlety brusel
Suroviny:
prsa kuřecí,
rohlík,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
vejce,
ořech muškátový,
omáčka worcesterová,
pepř,
sůl,
olej,
rajče,
žampióny,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
bobkový list,
tymián,
nať petrželová,
máslo,
cukr,
sůl
Komentáře (23)
A pokud vím, paní Mesza.... sem má zakázaný přístup
(ten nick stačí prekopírovať, nemusíš opisovať)
Mezsa...atd. promiň, nechce se mi ten nick celý opisovat
Colombo, omáčka se může povolit troškou vývaru, také mě to napadlo, ale chtěla jsem to uvařit přesně podle receptu, jako na carském stole...