Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 398 kJ / 1 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 3,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140,04 g |
Sůl | 350,00 g |
Sacharidy | 314,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájíme na větší kusy.
Krok 2: Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.
Krok 3: Poté scedíme a asi třetinu slaného nálevu uschováme.
Krok 4: Suroviny na sladkokyselý nálev svaříme a horkým přelijeme scezenou zeleninu. Podle chuti přidáme část slaného roztoku (já dávám onu uvedenou jednu třetinu původního).
Necháme uležet 2-3 dny (pokud to vydržíme :-) ).
Necháme uležet 2-3 dny (pokud to vydržíme :-) ).
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyVn
Moje poznámka
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyVn
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 6 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 23 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 37 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 37 minutami
Koprová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Bublanina
veronika812 před 2 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 2 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 2 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 3 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 4 hodinami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 4 hodinami
Tématické fráze:
naložená zelenina v soli,
zelenina v soli,
nakládana mrkev,
solená zelenina,
zelenina naložená v soli,
sterilizace zeleniny,
nakládané okurky bez sterilizace,
křupavá zelenina,
nakladane kedlubny,
nakládání mrkve,
slaný nálev na zeleninu,
nakládaná kedlubna,
nakladany kvetak bez sterilizace,
mrkev v soli,
grilovana nakladana zelenina,
zelenina ve slaném nálevu,
mrkev naložena v soli,
sterilizace mrkve,
nakládané kedlubnové zelí,
naložená zelenina v nálevu
Suroviny:
květák,
mrkev,
kedlubna,
zelí bílé,
kapie,
cibule,
voda,
sůl mořská,
feferonka,
voda,
ocet,
cukr,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření
Komentáře (21)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
DOPORUČUJEM!
Takže se podává jako příloha (nebo obloha) k masu, pečenému nebo grilovanému, prostě všude tam, kde se servírují například kyselé okurky apod. Vzhledem k tomu, že sůl se docela "zažere" do zeleniny, rozhodně to není salát jako takový. Na to má moc výraznou chuť, i když se přiznám, že já klidně spořádám misku na posezení a bez výčitek ( na tlak to nebude zrovna lék...
Jinak nápad super, ještě jsem to neslyšela. Jen si nedovedu představit doma ty obličeje, když bych před ně postavila talíř zeleniny