Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm plný různých chutí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 502 kJ / 1 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,88 g |
Tuky | 35,34 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 92,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem připravíme maso. Zlehka plátky naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily.
Krok 2: Potřeme olejem a hojně opepříme čerstvě drceným pepřem nebo pepřovým kořením, do masa vetřeme jehličky rozmarýnu. Nesolíme. Dáme do uzavíratelné nádoby a vložíme do lednice, ideálně přes noc.
Krok 3: Druhý den cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí nakrouháme. Z jablek vykrojíme jadřinec, neloupeme a nakrájíme na osminky. Zázvor nastrouháme najemno.
Krok 4: V pekáčku, který je vhodný i na pečení v troubě, rozpálíme tuk, na kterém necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme zelí.
Krok 5: Přilijeme 300 ml vína a vaříme, dokud zelí nezačne měknout. Poté přidáme jablka.
Krok 6: Dvě lžíce džemu smícháme se zázvorem a vmícháme do zelí. Dále přidáme cukr, ocet a sůl. Vaříme zhruba dalších 5 minut. Zelí ochutnáme a doladíme chutě.
Krok 7: V druhé pánvi, nejlépe steakové, rozpálíme tuk. Vložíme krkovici, kterou těsně před smažením osolíme a zprudka restujeme z každé strany 7 minut.
Krok 8: Poté maso potřeme z obou stran zbývajícím džemem a ještě chvilku, ale na mírnějším plameni, opékáme asi tak dalších 6 minut.
Krok 9: Maso přemístíme do kastrolu se zelím. Do pánve, ve které jsme restovali maso, vlijeme zbylé víno, odmícháme ze dna a boků všechny přípečky a obsah pánve přelijeme přes maso.
Krok 10: Pekáč nebo kastrol přikryjeme poklicí a dáme do trouby, předehřáté na 150 °C (horkovzduch). Pečeme cca 90 minut, nepodléváme už ničím. Asi tak 15 minut před dokončením sundáme poklici a necháme udělat hezkou kůrčičku.
Zveřejněno 29. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7w6
Moje poznámka
Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7w6
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 6 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 7 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 8 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 10 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 12 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečená vepřová krkovice,
pečená krkovice v celku,
pomalu pečené vepřové maso,
pomalu pecena krkovicka,
pečená krkovice,
vepřová krkovice pečená,
pomalé pečení vepřového masa,
krkovička pečená na zelí,
pečená vepřová krkovice recepty,
pecena krkovicka se zelim,
vepřová krkovice pečená v celku,
vepřová krkovice na zelí,
krkovice na zelí,
pecena krkovička v celku,
pečená vepřová krkovička,
vepřova krkovička, pečeně, recepty,
pomalu pečená krkovička v celku,
krkovička na zelí,
pomalu pečené maso,
pečená vepřová krkovička recept
Suroviny:
krkovice vepřová,
pepř drcený,
sůl,
rozmarýn,
olej,
cibule,
zelí bílé hlávkové,
jablko červené,
víno bílé suché,
džem pomerančový,
zázvor čerstvý,
ocet vinný bílý,
cukr krupice,
olej
Komentáře (36)
1974andrea: