Česká omáčka na těstoviny
Tuhle omáčku můžeme považovat za jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verzi slavné boloňské omáčky. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před výplatou, nebo třeba na chalupě či při táboření, kde se vaří z omezených zásob. Navzdory tomu všemu je to ohromná bašta!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,01 g |
Tuky | 103,67 g |
Vláknina | 20,11 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 510 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 399,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česká omáčka na těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9Jy
Moje poznámka
Česká omáčka na těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9Jy
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 21 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 56 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 1 hodinou
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 1 hodinou
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 2 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 2 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 4 hodinami
Tématické fráze:
bolonska omacka,
boloňská omáčka z mletého masa,
omáčka na těstoviny,
pravá boloňská omáčka,
testoviny s boloňskou omackou,
boloňská omáčka pohlreich,
boloňské špagety od pohlreicha,
omáčka na těstoviny z mletého masa,
boloňská omáčka bez masa,
rychlá bolonská omáčka,
boloňská omáčka recept,
bolonska omacka na spagety,
omáčka k těstovinám,
pravá boloňská omáčka pohlreich,
buloňské špagety,
omáčka z mletého masa k těstovinám,
masová omáčka na těstoviny,
omáčky na těstoviny,
jak udělat boloňskou omáčku,
bolonské těstoviny
Suroviny:
těstoviny,
maso mleté,
olej,
pasírované rajčata,
kečup sladký,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
bazalka čerstvá,
sýr strouhaný
Komentáře (49)
Ten název receptu je pro ostudu... tepelná úprava a absence zeleniny už tu byly probrány
Dám vědět jak to dopadlo
Iva:
A nedá mi abych se k předchozím komentářům nevyjádřila, nám nechutná Boloňská s mrkví a vínem už vůbec ne, každej má svůj recept.....takhle by jsme se mohly dohadovat o všem správně do jakýho pokrmu patří, např.klasický štrůdl je pro mě lístový těsto s jablkama, pro známou tažený těsto s jablkama atd., takže každej vše dělá jinak
proč nenazýváte věci pravými jmény
Pouze konstatuji, že boloňská omáčka je lepší se zeleninou, toť vše.
Za pár let uvidíš...
Uvidíš ten rozdíl...