Silný vývar z opečených vepřových kostí
Pečeme-li vepřové s kostí, např. koleno, bůček nebo žebra, zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým druhem vývaru, ale určitě ne méně chutný.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 043 kJ / 249 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 9,68 g | 
| Tuky | 1,55 g | 
| Vláknina | 29,36 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 340 mg | 
| Sůl | 0,64 g | 
| Sacharidy | 38,42 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Moje poznámka
					
				
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřový vývar, 
						
						
							vývar z kostí, 
						
						
							hovězí vývar z kosti, 
						
						
							vývar z vepřových kostí, 
						
						
							silný vývar, 
						
						
							vepřový vývar z kostí, 
						
						
							pečené vepřové kosti, 
						
						
							vepřový vývar s kosti, 
						
						
							dobrý vývar z vepřových kostí, 
						
						
							vyvar z veprove kosti, 
						
						
							polévka z pečených kostí, 
						
						
							rajče do vývaru, 
						
						
							vepřový vývar recept, 
						
						
							silný hovězí vývar, 
						
						
							silný hovězí vývar recept, 
						
						
							kuřecí vývar z kostí, 
						
						
							vývar z vepřových žeber, 
						
						
							recept hovězí vývar z kostí, 
						
						
							vyvar s kosti, 
						
						
							pečené hovězí kosti
						
					
						Suroviny:
						
							kosti vepřové, 
						
						
							kůže vepřová, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							cibule, 
						
						
							rajče, 
						
						
							česnek, 
						
						
							pórek, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							libeček, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							pažitka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda, 
						
						
							zelenina čerstvá, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							ředkvičky, 
						
						
							kapusta
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (29)
Pokud se mi poštěstí koupit cca 4-5kg hovězích kostí, postupuji stejně, ale nakonec vývar zachladím, z vrchu seberu lůj ze kterého si usmažím lojovou jíšku, která je velmi chutná na zahuštění omáček a bramboračky.
Rajče v polévce funguje jako přírodní glutasol.Vytáhne zdůrazní chuť masa či kostí ve vývaru.Dávám do každého vývaru,vždy jej vylepší.