Silný vývar z opečených vepřových kostí
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým druhem vývaru, ale určitě ne méně chutným.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 043 kJ / 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,68 g |
Tuky | 1,55 g |
Vláknina | 29,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 38,42 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Moje poznámka
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 11 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 24 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 25 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřový vývar,
vývar z kostí,
hovězí vývar z kosti,
vývar z vepřových kostí,
silný vývar,
vepřový vývar z kostí,
pečené vepřové kosti,
vepřový vývar s kosti,
dobrý vývar z vepřových kostí,
vyvar z veprove kosti,
polévka z pečených kostí,
rajče do vývaru,
vepřový vývar recept,
silný hovězí vývar,
silný hovězí vývar recept,
kuřecí vývar z kostí,
vývar z vepřových žeber,
recept hovězí vývar z kostí,
vyvar s kosti,
pečené hovězí kosti
Suroviny:
kosti vepřové,
kůže vepřová,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
rajče,
česnek,
pórek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
libeček,
petrželka,
pažitka,
sůl,
voda,
zelenina čerstvá,
kedlubna,
ředkvičky,
kapusta
Komentáře (28)
Pokud se mi poštěstí koupit cca 4-5kg hovězích kostí, postupuji stejně, ale nakonec vývar zachladím, z vrchu seberu lůj ze kterého si usmažím lojovou jíšku, která je velmi chutná na zahuštění omáček a bramboračky.
Rajče v polévce funguje jako přírodní glutasol.Vytáhne zdůrazní chuť masa či kostí ve vývaru.Dávám do každého vývaru,vždy jej vylepší.