Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou připravené snadno během chvilky.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 387 kJ / 332 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,16 g |
Tuky | 8,38 g |
Vláknina | 8,45 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 196 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 45,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y6q
Moje poznámka
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y6q
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 9 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 13 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 13 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 2 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 4 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 4 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 5 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 6 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 6 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 7 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 7 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí vývar,
kuřecí vývar recept,
krupicové noky do polévky,
krupicové nočky do polévky,
nočky do polívky,
nočky do polévky,
noky do polivky,
krupicové noky do polívky,
vývar recept,
recept kuřecí vývar,
nočky,
kuřecí vyvar s noky,
krupicové noky,
recept na kuřecí vývar,
polévka s krupicovými noky,
kapání do polívky,
zeleninový vývar,
recepty kureci vyvar,
vyvar kurecí,
hovězí polévka s krupicovými noky
Suroviny:
skelet kuřecí,
voda,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
petrželka zelená,
vejce,
krupice dětská,
petrželka zelená,
sůl,
voda
Komentáře (18)
U nás dostať aj hrubú krupicu, nielen detskú. Halušky z nej sú (pre mňa) chutnejšie ako z detskej krupice. Tiež ich varím v polievke, dosť nabobtnajú, ale s tým rátam.
podobnou polívku dělám ve větším hrnci -10 litrů- které pak zavařím v mikrovlnce a uložím ve sklepě na příští dny. Skelety koupím třeba 4 , větší kusy sádla a nakráju na drobnější a z těchto v mikrovlnce vyškvařím (SPECIÁLNÍ HRNEC DO MIKROVLNKY- 500 W A ASI 5X 10 MINUT) na sádýlko, velmi podobné husímu a nebo kačenímu. Stejně tak oškvarečky- osolit a okořenit.ZKUSTE, NEŠ MNĚ BUDETE KAMENOVAT.
nOČKY DĚLÁM Z HRUBÉ MOUKY (krupice a hrubá mouka jsou si dost podobné- nebo se mýlím?) ale dávám do nich přiměřeně pro vylepšení chuti podravku nebo kuchárka. Přestano být mdlé, naopak přinesou polívce další svěžest. Nočky vařím v polívce, nikoliv mimo, vždyť tak přijdu o další zpestření polévky
ALE KAŽDÝ KRAJ, OBLAST, RODINA má svoji specifika.
Koření dávám zásadně do speciálního sýtka ay se nemuselo hledat.
U nás na slovácku nesmí chybět taky česnek.
,,TOŠ TAK,,
Jsou vynikající