Djuveč (džuveč)
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí chutí, ani není potřeba vařit přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 595 kJ / 2 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,86 g |
Tuky | 53,95 g |
Vláknina | 25,55 g |
Cholesterol | 357 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 281,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Djuveč (džuveč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADZP
Moje poznámka
Djuveč (džuveč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADZP
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 15 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 6 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 7 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 9 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 9 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 9 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 9 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 11 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 13 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak se vaří džuveč,
džuveč se sýrem,
balkánský džuveč,
kuřecí džuveč,
vepřový džuveč,
džuveč z mletého masa,
chorvatský džuveč,
džuvač,
džuveč z vepřového masa,
džuveč s rýží,
džuveč video,
džuveč rýže,
džueč,
bulharský džuveč,
hovězí džuveč,
džuvedž,
džuveč z kuřecího masa,
skopové maso recepty,
jak se dela dzuvec,
recept na vepřový džuveč
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové,
maso skopové,
cibule,
rajče,
paprika,
baklažán,
paprika sušená sladká,
sádlo,
brambory,
rýže,
vývar masový,
bobkový list,
petrželka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (20)
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
Videli ste niekdy, že keď si objednáte Paellu dostanete k nej ešte ďalšiu ryžu? Ja nie a som tu už dlhé roky.
Jako typicky priklad uvadim nasi SVICKOVOU. Kdo z vas neochutnal mnoho variant tohoto naseho typickeho ceskeho chodu? … a nektere z nich maji spolecny jen ten nazev!
A proto varme cokoli, jen kdyz nam chutna, jen budme opatrni na nazvy!!!!
jo ještě přidávám feferonku, ta u nás musí být ve všem.
s plátky masa hovězího, vepřového a skopového je-li.Vše prosypávám vypranou rýží a kořením na jehněčí + solím. Vše podliju dostatkem vody, uzavřu a dusím 1/2 hod.Naše 6 členná rodina toto jídlo z 1 hrnce miluje.
musela by si sa ale zaregistrovat