Staročeské plátky podlévané pivem
Zelenina a vepřové plátky potřené hrubozrnnou hořčicí vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se skvěle hodí třeba k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi snadno vykouzlíte chutný nedělní oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 096 kJ / 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,13 g |
Tuky | 32,27 g |
Vláknina | 14,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 942 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 31,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hrubozrnné hořčice, oleje a Staročeského koření vyšleháme metličkou kompaktní marinádu. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou plátky masa potřeme, můžeme je nechat uležet, ale nemusíme.
Krok 2: Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na velmi malé kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zeleninu na něm dohněda opečeme.
Krok 3: Plátky masa posypeme z obou stran moukou a vložíme k zelenině. Necháme opéct z obou stran. Až se voda vydusí, podlijeme maso pivem a pekáček vložíme do trouby.
Krok 4: Pečeme asi 1,5 hod. při necelých 200 °C, dokud maso z kýty nebude měkké. Občas zkontrolujeme hustotu výpeku. Podléváme pivem, vodou nebo vývarem.
Zveřejněno 11. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
Moje poznámka
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
Nejnovější recepty
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 1 hodinou
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 14 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 40 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 11 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 14 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Tématické fráze:
staročeské recepty z masa,
staročeské recepty,
staročeské koření složení,
starocesky veprovy platek,
staročeský oběd,
staročeský plátek,
staroceske maso recept,
recepty s pivem,
staročeské plátky,
staročeská vepřová kýta,
sraročeský oběd,
maso s pivem,
složení staročeskeho koření,
staročeské maso,
staročeské koření,
bůček podlévaný černým pivem,
staročeská kýta,
staročeské koření recepty,
staročeské vepřové maso,
starocesky kureci platek
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
celer,
cibule,
hořčice hrubozrnná,
olej,
koření,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba )
posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy
Díííííík za receptííííík.
Posílám bodík.
Děkuji všem
Irisko, díky taky