Hovězí na burgundský způsob
Šťavnaté hovězí maso pomalu dušené v červeném víně s cibulí a slaninou – to je boeuf bourguignon, slavný pokrm z francouzské Burgundie. Připravte si tuto voňavou specialitu doma a okouzlíte nejen milovníky francouzské kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 727 kJ / 8 061 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 392,36 g |
Tuky | 541,80 g |
Vláknina | 92,55 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 4,90 g |
Sůl | 11,50 g |
Sacharidy | 263,61 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na burgundský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48XV
Moje poznámka
Hovězí na burgundský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48XV
Nejnovější recepty
Frikadelky s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 15 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno 27. 9. 2025 21:57:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se smaženými vejci a koprem
ZboSy před 43 minutami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
ZboSy před 45 minutami
Zavařené papriky
ZboSy před 1 hodinou
Šlehačkový závin
Noumik před 10 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 10 hodinami
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 10 hodinami
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 10 hodinami
Malinový zákusok
tejaja před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 10 hodinami
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 11 hodinami
Tématické fráze:
burgundský guláš podle dity,
jak krájet hovězí maso,
burgundský hrnec,
hovězí po burgundsku podle pohlreicha,
krajeni hoveziho masa,
hovězí na burgunsky způsob,
hovezi burgund,
burgundský guláš,
jehněčí po burgundsku,
zvěřina po burgundsku,
maso na burgundsky zpusob,
burgundský,
hovězí guláš z kližky podle polreicha,
burbunske hovězi,
hovězi po burgunský,
priprava hoveziho masa,
burgunský hrnec,
maso po burgundsku,
maso na burgunsky zpusob,
dita p.hovezi po burgundsku
Suroviny:
maso hovězí,
víno červené,
olej olivový,
šťáva citronová,
olej olivový,
slanina,
pórek,
karotka,
cibule,
česnek,
mouka hladká,
bujón hovězí,
rajče,
pórek,
tymián,
cibule šalotka,
houby,
máslo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
nudle vaječné
Komentáře (9)
Tleskám