Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 718 kJ / 1 128 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,50 g | 
| Tuky | 21,55 g | 
| Vláknina | 61,90 g | 
| Cholesterol | 75 mg | 
| Sodík | 732 mg | 
| Sůl | 1,38 g | 
| Sacharidy | 134,14 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat.
	Krok 2: Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Přidáme maso,  a z obou stran necháme zatáhnout. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmarýn, mírně orestujeme a zalijeme červeným vínem.
	Krok 3: Maso přiklopíme a na cca 180°C pečeme v troubě zhruba 90 minut do změknutí masa. Pokud je potřeba během pečení ještě podlijeme vínem. Pak maso vyjmeme a ponecháme v teple.
	Krok 4: Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a mírně stále provařujeme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, bílý jogurt a sladkou smetanu. Opět provaříme, aby se sýr rozvařil.
	Krok 5: Pokud chceme, dochutíme citronovou šťávou, popřípadě cukrem, dosolíme, dopepříme podle chuti. Podáváme nejlépe s knedlíkem.
Zveřejněno 20. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqpN
Moje poznámka
					
				
Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqpN
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							úprava jehněčí kýty, 
						
						
							úprava jehněčího masa, 
						
						
							jehněčí s omáčkou, 
						
						
							jehněčí kýta, 
						
						
							jehneči kyta recept, 
						
						
							jehněčí kýta recepty, 
						
						
							jak dlouho se pece jehněčí, 
						
						
							úprava jehněčího, 
						
						
							jak upravit jehneči maso, 
						
						
							jehneci maso s rozmarynovou omackou, 
						
						
							jak dlouho pečeme jehněčí, 
						
						
							jehneci uprava, 
						
						
							jehněčí maso s omáčkou, 
						
						
							úprava jehněčího masa kýty, 
						
						
							jehneci maso se zeleninou, 
						
						
							jehněčí kýta plátky, 
						
						
							jak dlouho se peče jehněčí maso, 
						
						
							kýta z ovečky, 
						
						
							jehneci s omackou recept, 
						
						
							jehneči jatra recepty
						
					
						Suroviny:
						
							kýta jehněčí, 
						
						
							česnek, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							víno červené suché, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							smetana 12%, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							sýr tavený, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							cukr, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (20)
Už to musím rozseknout...
vlastně vím, tejejka mám jahňat habakúúk
dávám bodík