Hovězí na burgundský způsob
Šťavnaté hovězí maso pomalu dušené v červeném víně s cibulí a slaninou – to je boeuf bourguignon, slavný pokrm z francouzské Burgundie. Připravte si tuto voňavou specialitu doma a okouzlíte nejen milovníky francouzské kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 727 kJ / 8 061 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 392,36 g |
| Tuky | 541,80 g |
| Vláknina | 92,55 g |
| Cholesterol | 982 mg |
| Sodík | 4,90 g |
| Sůl | 11,50 g |
| Sacharidy | 263,61 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na burgundský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48XV
Moje poznámka
Hovězí na burgundský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48XV
Nejnovější recepty
Vínové cukroví
Přidáno před 9 hodinami
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Kapr se zeleninou a houbami
Přidáno před 12 hodinami
Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Linecké skořicové kytičky
Přidáno před 13 hodinami
Linecké čtverečky s mašličkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalá kachna
dalibor57 před 32 minutami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 10 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 11 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 13 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 14 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 14 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 16 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 18 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 18 hodinami
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 19 hodinami
Tématické fráze:
burgundský guláš podle dity,
jak krájet hovězí maso,
burgundský hrnec,
hovězí po burgundsku podle pohlreicha,
krajeni hoveziho masa,
hovězí na burgunsky způsob,
hovezi burgund,
burgundský guláš,
jehněčí po burgundsku,
zvěřina po burgundsku,
maso na burgundsky zpusob,
burgundský,
hovězí guláš z kližky podle polreicha,
burbunske hovězi,
hovězi po burgunský,
priprava hoveziho masa,
burgunský hrnec,
maso po burgundsku,
maso na burgunsky zpusob,
dita p.hovezi po burgundsku
Suroviny:
maso hovězí,
víno červené,
olej olivový,
šťáva citronová,
olej olivový,
slanina,
pórek,
karotka,
cibule,
česnek,
mouka hladká,
bujón hovězí,
rajče,
pórek,
tymián,
cibule šalotka,
houby,
máslo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
nudle vaječné
Komentáře (9)
Tleskám