Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na burgundský způsob

Šťavnaté hovězí maso pomalu dušené v červeném víně s cibulí a slaninou – to je boeuf bourguignon, slavný pokrm z francouzské Burgundie. Připravte si tuto voňavou specialitu doma a okouzlíte nejen milovníky francouzské kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

filip30

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min Bez doby marinování

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, Bez doby marinování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 727 kJ /
8 061 kcal
Bílkoviny392,36 g
Tuky541,80 g
Vláknina92,55 g
Cholesterol 982 mg
Sodík 4,90 g
Sůl11,50 g
Sacharidy263,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, 3 lžíce pasírovaného česneku a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny, popřípadě přes noc. Poté maso z marinády vytáhněte. Krok 2: Rozpalte olej na pánvi, přidejte na kostky pokrájenou slaninu a smažte dozlatova. Vyjměte z pánve a vložte tam pór, mrkev, cibuli a česnek vše pokrájené na kostky. Pečte opět dozlatova. Krok 3: Obalte maso v mouce soli a pepři. Lehce jej ve velké pánvi osmahněte. Přidejte víno, pokrájenou zeleninu, slaninu, bujón, rajčata, marinádu a pórkovou nať. Krok 4: Zalijte vodou, přiveďte k varu a přikryjte pokličkou. Maso duste do změknutí asi 2,5 až 3 hodiny. Krok 5: Prudce osmažte houby na másle a dejte stranou. Poté osmahněte šalotku. Krok 6: Nudle připravte ve velkém hrnci vody. Vařte je až do změknutí. Krok 7: Cibuli a houby přidejte k podušenému masu a krátce promíchejte. Servírujte společně s nudlemi. Krok 8: Servírujte společně s nudlemi.

TIP: Hovězí maso - oblíbené recepty, rady a tipy

Zveřejněno 5. 7. 2009

Poznámka autora filip30

Podáváme jako hlavní jídlo, které již nepotřebuje žádné speciální přílohy. Protože se jedná o francouzský recept, je naprostou nutností servírovat k jídlu láhev kvalitního červeného vína.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na burgundský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48XV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na burgundský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48XV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ježiši to vypadá božsky,ale té práce s tím

S chutí bych si dal, ale když jsem zhlédl seznam surovin, tak to bych nezvlád, škoda pro mne;-(:-D

Poslintala jsem si zástěru..:-(:-p:yes:

Ingrediencí je hodně, ale stojí to za to :-)

Bibi, vařila a fotila maris:yes:

Pane jo, to je ingrediencí:-Oale vypadá to senzačně, jak jídlo, tak fotky:-! Filipe, jsi moc šikovnej;-)

:yes:To je TAK živě nafoceno, že tu baštu cítím na jazyku:-O
Tleskám:yes::yes:

Maso krájet na kostky?

Tématické fráze:
burgundský guláš podle dity, jak krájet hovězí maso, burgundský hrnec, hovězí po burgundsku podle pohlreicha, krajeni hoveziho masa, hovězí na burgunsky způsob, hovezi burgund, burgundský guláš, jehněčí po burgundsku, zvěřina po burgundsku, maso na burgundsky zpusob, burgundský, hovězí guláš z kližky podle polreicha, burbunske hovězi, hovězi po burgunský, priprava hoveziho masa, burgunský hrnec, maso po burgundsku, maso na burgunsky zpusob, dita p.hovezi po burgundsku

Suroviny:
maso hovězí, víno červené, olej olivový, šťáva citronová, olej olivový, slanina, pórek, karotka, cibule, česnek, mouka hladká, bujón hovězí, rajče, pórek, tymián, cibule šalotka, houby, máslo, česnek, sůl, pepř mletý, nudle vaječné

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu