Africký hrnec
Africký hrnec je vydatný a aromatický pokrm, který vás přenese na africký kontinent prostřednictvím své bohaté a pestré chuti. Tento recept kombinuje různé druhy masa, zeleniny a exotického koření.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 253,72 g |
Tuky | 11,99 g |
Vláknina | 23,92 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 43,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zázvor a česnek nasekáme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme koření a necháme ho chvíli zavonět. Nespálit!
Krok 2: Část směsi odebereme stranou, do hrnce přidáme postupně nakrájenou zeleninu (kromě rajčat) a osmahneme.
Krok 3: Zvlášť na pánvi na druhé polovině základu restujeme na kostky nakrájená kuřecí prsíčka a přidáme do hrnce k zelenině.
Krok 4: Přihodíme na čtvrtky nakrájená rajčata, kokos, feferonku, přilijeme kečup (asi tak 100 ml) nebo rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží.
Zveřejněno 24. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Africký hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6Jk
Moje poznámka
Africký hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6Jk
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 7 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 19 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srdíčka na smetaně
brtna před 44 minutami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 51 minutami
Fazolková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 1 hodinou
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 2 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 3 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 3 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 5 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 6 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 8 hodinami
Tématické fráze:
vip prostřeno recepty,
vip prostřeno recepty pavel vítek,
vip prostřeno pavel vítek,
vip prostřeno pavel vítek recepty,
recepty vip prostřeno pavel vítek,
dynová polévka pavla vítka,
vip recepty,
pavel vítek recepty,
recepty pavla vítka,
vip prostřeno recepty vítek,
dýňová polévka pavel vítek,
africký hrnec podle pavla vítka,
pavel vítek,
prostřeno vip recepty pavel vítek,
recepty z vip prostřeno,
pavel vítek prostřeno,
prostřeno pavel vítek,
prostřeno vip recepty,
prostřeno recepty pavel vítek,
recepty vip prostřeno
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej,
zázvor čerstvý,
česnek,
koření kari,
kurkuma,
římský kmín mletý,
koriandr,
mrkev,
celer,
cibule,
cuketa,
paprika čerstvá bílá,
kapie červená,
pórek,
rajče,
feferonka,
kečup ostrý,
kokos strouhaný,
sůl
Komentáře (52)
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/africky-kot...
Jinak si ale myslím, že dusit zeleninu společně s osmahnutým masem má v tomto případě svůj smysl, protože právě ta chuť z masa přejde během společné úpravy do celého pokrmu. My jsme tímto jídlem doslova nadšeni, dnes jsme dojídali (tentokrát s bramboráčkama) a i tak jsme si opět moc pochutnali
Posílám obrázky z dnešní realizace.
Myslím, že v tomto receptu jde zeleninku různě obměňovat, podle toho, jaká je zrovna po ruce. V původním receptu je také bílé víno, ale protože jsem ho neměla, podlila jsem jen vodou. Příště s tím vínem zkusím, uvidíme, jak se to odrazí na chuti