Maminčin falešný hruščák
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám v kuchyni zavoní hrušky s kořením na nadýchaném koláči.
Suroviny pro 3 kusy
3 koláče
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 765 kJ / 8 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,26 g |
Tuky | 419,48 g |
Vláknina | 52,80 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,35 g |
Sacharidy | 975,28 g |
Postup přípravy
Čerstvé droždí nadrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 5: Poté k němu přidáme olej, přisypeme vanilkový cukr a vše promícháme. Dále přidáme žloutky a nakonec mouku se solí. Těsto důkladně několik minut hněteme a pak necháme asi hodinu kynout. Krok 6: Ze všech surovin připravíme promnutím posypku. Krok 7: Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Krok 8: Máslo na polití koláče přeškvaříme do voňavorůžova a po vychladnutí vmícháme rum. Krok 9: Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Krok 10: Vykynuté těsto roztáhneme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme na něj hruškovou směs a zasypeme posypkou. Na plechu necháme ještě chvíli kynout. Krok 11: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut a po vychladnutí polijeme přeškvařeným máslem s rumem.
Zveřejněno 28. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin falešný hruščák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQNp
Moje poznámka
Maminčin falešný hruščák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQNp
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 2 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 7 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 8 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 13 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 13 minutami
Královská cukeťačka
trdlo před 23 minutami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 24 minutami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 25 minutami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 31 minutami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 45 minutami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 59 minutami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 1 hodinou
Tématické fráze:
maminčiny recepty,
hrušková nádivka,
hrušky recepty,
hrušková nádivka do koláčů,
sušené hrušky na frgále,
sušení hrušek,
maminčiny recepty cz,
sušené hrušky recept,
valaske frgaly,
náplň ze sušených hrušek,
kolac ze susenych hrusek,
sušené hrušky,
hruškový koláč na plech,
recept na posypku,
frgály recept,
hrušková povidla ze sušených hrušek,
nádivka ze sušených hrušek,
klobasník recept,
mamincin hruskovy kolac,
hrušková náplň
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
olej,
žloutek,
sůl,
cukr,
cukr vanilkový,
hruška,
cukr,
povidla švestková,
badyán,
skořice,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
rum,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
rum
Komentáře (35)
Budu zkoušet na Valašsku,tak se mi snad povedou
z této dávky jsem uděla 4 frgály, a musím říci, že jsou fakt skvělé