Adventní kuře s marmeládou z červeného zelí
Pokud chcete na adventní neděli ohromit rodinu opravdu zajímavým pokrmem, zkuste náš recept. Suroviny jsou dostupné, kombinace dochucení masa netradiční a výsledek chutný a svátečně vyladěný.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 120 kJ / 1 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,98 g |
Tuky | 40,69 g |
Vláknina | 66,22 g |
Cholesterol | 13 mg |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 334,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek prolisujeme. Z citronu nastrouháme pouze žlutou část kůry. Všechny suroviny na marinádu poté smícháme.
Krok 2: Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, ze všech stran potřeme marinádou, naskládáme do pečicí nádoby, do které jsme narovnali plátky másla a necháme 1/2 hodiny při pokojové teplotě uležet.
Krok 3: Poté přidáme do pekáčku přepůlenou paličku česneku, skořici, badyán, rozmarýn a citron, do kterého jsme zapíchli hřebíčky. Skořici a badyán položíme na maso. Lehce podlijeme trochou vody a při 120 °C pečeme přikryté 4 hodiny.
Krok 4: Po uplynutí doby odkryjeme, skořici a badyán přendáme z masa přímo do výpeku, zvýšíme teplotu na 150 °C a ještě 1 hodinu dopékáme. Poléváme výpekem.
Krok 5: Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme třtinový cukr a jemně zkaramelizujeme.
Krok 6: K cibuli přidáme nakrájené zelí, nastrouhaný zázvor, nakrájené jablko, sůl, kmín, citronovou šťávu a zalijeme jablečným džusem. Za občasného míchání dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme jablečným džusem. Nakonec vmícháme rybízovou marmeládu a rozmixujeme.
Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 30. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Adventní kuře s marmeládou z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6K1V
Moje poznámka
Adventní kuře s marmeládou z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6K1V
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 6 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 8 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 9 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Tématické fráze:
adventni jidla,
marmeláda ze zeli,
adventni obed recept,
adventní menu recept,
adventni menu,
adventni jidlo,
marmeládové zelí,
adventní oběd,
adventní menu recepty,
recepty na adventní jídla,
co na adventni obed,
adventni obed doma,
uprava cerveneho zeli,
cervene zelí s balsamico,
červené zelí na badyánu a skořici,
adventní oběd recepty,
adventní jídla recepty,
dobroty s cerveneho zeli,
recepty na adventní oběd,
kure a cervene zeli
Suroviny:
kousky kuřecí,
paprika sušená sladká,
koření kari,
med,
omáčka teriaky,
česnek,
kůra citronová,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
skořice celá,
badyán,
koření hřebíček,
citron,
rozmarýn,
máslo,
zelí červené,
cibule červená,
džus jablečný,
jablko,
cukr třtinový,
zázvor,
marmeláda rybízová,
sůl,
kmín celý,
citron
Komentáře (26)
u tvých receptů a jejich presentace se tají dech, přechází zrak a nedostává se slov
Holky, moc dekuji za zajem..