Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 465 kJ /
350 kcal
Bílkoviny10,13 g
Tuky1,26 g
Vláknina26,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy50,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu. Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby. Dáme péci i česnek v alobalu. Krok 2: Je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použítí, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory. Krok 3: Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme. Pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby. Krok 4: Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda. Krok 5: Do výpeku přidáme vymačkaný pečený česnek, kdo chce může vše rozmixovat nebo nechat výpek nezahuštěný, jak kdo rád.

Zveřejněno 14. 3. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ1M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ1M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

varilamyskakasicku: Ivčo, díky, ale je to jak koukám úplně jiný recept, tak bys ho mohla dát spíš do podobných. Takhle to vypadá, žes vařila můj recept s úplně jinými surovinami. Díky;-)

Jsou moc dobré, dělala jsem je na pivu, česneku také nedávno. Masíčko bylo mňamka. Přidávám fotečku;-)

Děkuji všem za milé komentáře;-):-K

Vepřové ocásky mám v mrazáku už vím jak je připravím:-Kvypadá to moc pěkně:yes::yes:

Musí to být velmi chutné:-p, je to podle mého gusta včetně pečeného česneku:yes:

hanka:Určitě to půjde a ta chuť bude ještě lepší;-)

Prosím, šlo by to i z uzených ocásků, :-?ty mám v lednici.

No, vepřové ocásky teď měli tady u nás v masně, než jsem se ale vzpamatovala, byly pryč:-S. Paráda, Andreo, to bude skvělé maso. Příště nezaváhám;-)

Anna Kocikova:Aničko, klidně zkus bůček, taky si pochutnáš;-)

Moc pěkné, já bych vynechala pivo, ale to je můj problém;-):-):yes:

Až ty chvostíky seženu,budu větět,co s nima;-)Nádherná bašta:-p:-K

Ocásky jsou dobré masenko a v podání tvém je to dílo:-p:yes:, jen vždy zapomenu na ten česnek, už si to raději píšu na cedulku na linku v kuchyni:-!;-)

Lahůdka už od pohledu:yes::-p:-p

Skvelé suroviny, skvelé jedlo, krásne foto...:yes:

No ocásky jsou z vepřového podle mého nejlepší maso - z těch tvých by šlo ještě i pár řízků:-)). Česnek si taky připravuju podle tebe. Moc hezký recept, jako obvykle krásná fotka:yes:

Tématické fráze:
vepřové ocásky, vepřové ocásky recept, vepřové masité ocásky recepty, vepřový ocásek recept, vepřové maso s pečeným česnekem, recepty maso ocásek, co uvařit z vepřového ocásku, vepřové ocásky v pomalém hrnci, recepty veprove ocasky, vepřový ocásek recepty, veprove na celeru, řízky z ocásků, jak uvařit špis, celer, jak ho uchovat, řízek z vepřových ocásků, recept na vepřový chvostik, vepřový ocásek-foto, vepřové ocásky na česneku, tecept na veprove ocasky, řízky z vepřových ocásků

Suroviny:
ocas vepřový, celer, česnek, cibule, rozmarýn čerstvý, pivo černé, kmín drcený, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu