Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 480 kJ / 2 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,42 g |
Tuky | 172,66 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 310 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 61,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme pastu vindaloo:
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Krok 3: Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Krok 5: Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Krok 3: Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Krok 5: Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Zveřejněno 27. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové vindaloo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXm5
Moje poznámka
Vepřové vindaloo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXm5
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 7 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 12 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 12 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ZboSy před 17 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 43 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 50 minutami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 5 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 9 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 9 hodinami
Tématické fráze:
vindaloo recept,
vindaloo,
kuřecí vindaloo,
vindaloo pasta,
vepřové vindallo,
windaloo,
vindallo,
pasta vindaloo,
recept na vindaloo,
kuřecí vindaloo recept,
vindalo vepřového masa,
jehněčí vindaloo,
vindaloo pasta recept,
kureci windalu,
vepřové windaloo,
recept vindaloo,
vindaloo-recept,
ryba vindaloo recept,
vepřové na všechny zpusoby,
windaloo recept
Suroviny:
plec vepřová,
olej,
česnek,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
rajče,
protlak rajčatový,
sůl,
zázvor čerstvý,
římský kmín mletý,
skořice mletá,
semínka hořčičná,
koriandr,
kurkuma,
koření garam masala,
pepř cayenský,
ocet vinný bílý,
cukr,
chilli
Komentáře (11)