Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 480 kJ / 2 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,42 g |
Tuky | 172,66 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 310 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 61,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme pastu vindaloo:
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Krok 3: Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Krok 5: Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Krok 3: Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Krok 5: Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Zveřejněno 27. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové vindaloo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXm5
Moje poznámka
Vepřové vindaloo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXm5
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 47 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Tématické fráze:
vindaloo recept,
vindaloo,
kuřecí vindaloo,
vindaloo pasta,
vepřové vindallo,
windaloo,
vindallo,
pasta vindaloo,
recept na vindaloo,
kuřecí vindaloo recept,
vindalo vepřového masa,
jehněčí vindaloo,
vindaloo pasta recept,
kureci windalu,
vepřové windaloo,
recept vindaloo,
vindaloo-recept,
ryba vindaloo recept,
vepřové na všechny zpusoby,
windaloo recept
Suroviny:
plec vepřová,
olej,
česnek,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
rajče,
protlak rajčatový,
sůl,
zázvor čerstvý,
římský kmín mletý,
skořice mletá,
semínka hořčičná,
koriandr,
kurkuma,
koření garam masala,
pepř cayenský,
ocet vinný bílý,
cukr,
chilli
Komentáře (11)