Vepřová plec na hořčici
Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte díky lahodné omáčce dokonalý pokrm. Karamelizovaná cibulka udělá s omáčkou divy a skvěle ladí s hořčicí a smetanou. Pak je jen na vás, zda zvolíte jako přílohu houskový knedlík nebo dušenou rýži.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 177 kJ / 2 193 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,68 g |
| Tuky | 118,67 g |
| Vláknina | 8,05 g |
| Cholesterol | 767 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,15 g |
| Sacharidy | 66,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.
Krok 2: Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova.
Krok 3: V hrnci rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a osmahneme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme dvě lžíce krystalového cukru a necháme velmi lehce zkaramelizovat.
Krok 4: Následně přidáme mrkev nakrájenou na tenká kolečka a zamícháme.
Krok 5: Do hrnce poté přidáme kostku bujonu a čtyři vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Lehce orestujeme a podlijeme asi 400 ml horké vody. Vaříme při mírném varu.
Krok 6: Mezitím na pánvi dokončíme opékání kostek masa.
Krok 7: Opečené maso přidáme do hrnce k omáčkovému základu a dusíme asi 30 minut. Jakmile je maso měkké, zahustíme ho moukou rozmíchanou ve smetaně a za častého míchání vaříme asi 15 minut.
Krok 8: Do hotové omáčky přidáme najemno nakrájenou pažitku, oříšek másla a již nevaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5xQ
Moje poznámka
Vepřová plec na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5xQ
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 43 minutami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 7 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 33 minutami
Dýňová polévka
spamejlik před 35 minutami
Žampionová polévka
Blazenka před 36 minutami
Domácí langoše
Sarka1234 před 41 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Hanous7 před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 1 hodinou
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na hořčici,
vepřové maso na hořčici,
veprové na hořtici,
plecko na hořčici,
vepřové plecko na hořčici,
vepřová plec,
vepřová plec na pánvi,
vepřová plec recepty burgundská omáčka,
vepřová na hořčici,
vepřové kostky na hořčici,
vepřova plec na hořtici,
plecko na hořtici,
vepřové v hořčici,
vepřové maso v hořčici,
maso na hořčici,
veprova plec recepty,
veprove horcice,
vepřová plec v hořčičné omáčce,
veprove plecko s horcici,
veprova plec v horcicove omacce
Suroviny:
plecko vepřové,
cibule,
mrkev,
hořčice plnotučná,
cukr krystal,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
sádlo,
máslo,
bujón,
mouka hladká
Komentáře (28)