Toskánská minestrone
Jednoduchá a vydatná - přesně taková je polévka minestrone, pocházející z Itálie. V polévce najdete opravdu spoustu zeleniny, například rajčata, celer a fazole. Polévku podáváme horkou, posypanou parmezánem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 451 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,06 g |
Tuky | 1,92 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 64,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer nakrájíme. Mrkev očistíme a nastrouháme. Chilli papričku nasekáme.
Krok 2: Cuketu nakrájíme na kostičky. Z papriky vykrojíme jadřinec a nakrájíme. Listy kapusty nakrájíme.
Krok 3: Na rozpáleném oleji s máslem zesklovatíme cibuli, přidáme mrkev, celer a restujeme.
Krok 4: Přidáme konzervu rajčat, cuketu, papriku a kapustové listy. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme nasekanou chilli papričku a vaříme doměkka.
Krok 5: Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky a raději je uvaříme zvlášť, v nakyslé polévce by mohly získat tvrdší povrch.
Krok 6: Do hotové polévky přidáme konzervu fazolí, zelenou cibulku, uvařené brambory a prohřejeme. Podáváme horké, posypané sýrem, v ideálním případě parmezánem.
Zveřejněno 19. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánská minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4v5x
Moje poznámka
Toskánská minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4v5x
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 6 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 20 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 6 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 7 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 8 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 8 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 8 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 10 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 10 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 11 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 13 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 13 hodinami
Tématické fráze:
minestrone originální italský recept,
minestrone s italem v kuchyni,
minestróne,
s italem v kuchyni minestrone,
toskánské brambory,
minestrone recept,
polévka minestrone podle itala,
originál minestrone,
toskánska kapusta,
recept minestrone,
minestrone emanuel,
polévka minestrone,
zelenina minestrone,
taliáni recept,
toskánské brambory recept,
minestrone originál,
toskánské recepty,
minestronka,
ministrone,
polivka minestrone
Suroviny:
brambory,
rajče,
fazole bílé,
mrkev,
celer řapíkatý,
paprika čerstvá červená,
cuketa,
cibule,
kapusta,
cibulka zelená,
chilli paprika čerstvá,
olej olivový,
máslo,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
parmazán
Komentáře (18)
Abych pravdu řekla, jedla jsem totiž nedávno báječnou minestrone v jedné zaručeně italské (ale kupodivu cenově lidové) pizzerii u nás, kterou provozuje italská rodina - údajně z Toskánska. Jsou to typičtí Taliáni, prošedivělý papá dělá pizzu a těstoviny v peci, stejně jako jeho zeť, korpulentní tmavovlasá maminka vaří tři denní menu a dvě krásné, zatím štíhlé dcery jsou servírky. Ta polévka byla tak dobrá, že jsem ji při konzumaci podrobila důkladné analýze (no, to dělám v restauracích dost často) a pak jsem se snažila uvařit něco srovnatelného, právě v internetové inspiraci kuchařem Manu. A myslím, že se to povedlo, ačkoli to nemusí být přímo originál.
Lenko, děkuji za doplnění regionálních informací...já tam nikdy nebyla a takže ani nejedla, ale vařila jsem ji v inspiraci jedním Italem, který žije v Praze a má televizní pořad o italské kuchyni. Brambory jsem se trošku obávala přidat rovnou, nemám dobré zkušenosti s tím, když se vaří v čímkoli okyselené vodě. Ale příště zkusím, díky.