Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 235 kJ / 773 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,42 g |
Tuky | 50,39 g |
Vláknina | 16,54 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, aby vznikla kašička. Pak směs do másla vmícháme, prolisujeme česnek. Z očištěné limetky nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu, obojí smícháme s máslem. Podle chutí můžeme i osolit nebo opepřit, pokud uznáme za vhodné.
Krok 2: Do vykuchaného a očištěného pstruha uděláme z obou stran 3 zářezy. Položíme si ho na alobal a dovnitř pstruha i do těch zářezů, i na celý povrch vpravíme máslovou směs a rozetřeme. Lehounce zabalíme a necháme odpočinout nejméně 30 minut, čím déle, tím lépe, aby směs prostoupila celým pstroužkem.
Krok 3: Nyní si očistíme zeleninu na přílohu. Brambory a cherry rajčata rozpůlíme, kapii nakrájíme na 10 kousků. Okolo ryby položíme brambory, na ně položíme rajčata a papriku, malinko osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme a pevně uzavřeme obal, aby nic nevyteklo.
Krok 4: Můžeme grilovat nebo i upéci v pekáčku. Zhruba 20 minut na každé straně.
Zveřejněno 24. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXNq
Moje poznámka
Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXNq
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 9 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 5 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Tématické fráze:
pstruh na grilu v alobalu,
pstruh v alobalu,
jak upéci pstruha,
pstruh na grilu s bylinkami,
pstruh v alobale,
vhodne bylinky na pstruha,
příprava pstruha v alobalu,
pstruh se zeleninou,
napln do pstruha,
pečený pstruh v alobalu,
bylinky vhodne na pstruha,
pstruch v alobale,
pstruh na zelenině,
pstruch v alobalu,
pstruh s brambory a zelenina,
grilování pstruha v v alobalu,
pstruh foto,
pstruh s brambory v alobalu,
recept na pstruha,
vhodne bylinky na pstruha
Suroviny:
pstruh,
máslo,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
pažitka,
máta,
limetka,
cibulka jarní,
česnek,
sůl hrubá,
pepř citronový,
brambory,
rajče cherry,
kapie,
brambory
Komentáře (16)
Jana Remkova: Jani, přece ti nic nebrání upravit si množství a druh bylinek podle sebe, my to rádi takto
Bibinka: Jani, když on páníček pstruha stejně nerad a jelikož jsem ho dostala, přece ho nenechám zkazit