Myslivecký guláš
Myslivecký guláš je syté a výrazně kořeněné jídlo, které voní lesem, divočinou a poctivou domácí kuchyní. Připravuje se nejčastěji ze zvěřiny, jako je srnčí, kančí nebo jelení maso. Ideální pokrm na chladné dny, který zasytí a zahřeje.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Srnčí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme nožem. Sterilované okurky nakrájíme na malé kostičky.
Krok 2: Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli (raději více než méně, já dávám 3) a tu osmažíme do zlatohněda. Přidáme lžíci cukru a karamelizujeme.
Krok 3: Do tohoto základu vložíme maso, které prudce orestujeme, aby se zatáhlo, ale zatím nesolíme.
Krok 4: Pak přidáme 4 lžíce kečupu a 2 lžíce sladké papriky, osolíme a dáme všechno koření, kromě majoránky.
Krok 5: Podlijeme vodou a chvíli dusíme, asi za 20 minut přidáme houby (použít můžeme mražené nebo předem namočené sušené).
Krok 6: Jakmile je maso téměř měkké, zahustíme ho záklechtkou z polohrubé mouky a vody (polohrubou mouku dáváme záměrně, je lepší než hladká) a vše řádně provaříme.
Krok 7: Do téměř hotového guláše dáme okurky nakrájené na kostičky, 2 lžičky hořčice, česnek, majoránku a trošku strouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Už jen krátce povaříme.
Krok 8: Podáváme s houskovým knedlíkem, ale je výborný i s chlebem.
Zveřejněno 30. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Myslivecký guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxgr
Moje poznámka
Myslivecký guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxgr
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 14 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 6 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 11 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 11 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 12 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 12 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 12 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 13 hodinami
Tématické fráze:
kančí guláš recept,
srnčí guláš myslivecky,
gulas z divociny,
kančí guláš naložení,
naložení masa na guláš,
jak naložit maso na guláš,
nejlepsi kanci gulas,
guláš z králíka,
myslivecký srnčí guláš,
naložení divočiny,
srnci gulas po myslivecku,
kančí guláš,
myslivecké recepty,
srnčí guláš recept,
nejlepší srnčí guláš,
naložené maso na guláš,
gulas,
guláš z kance,
marináda na kanči maso,
naložení kančího masa na gulas
Suroviny:
maso srnčí,
houby čerstvé,
slanina,
cibule,
česnek,
pepř,
kmín celý,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
bobkový list,
majoránka,
paprika sušená sladká,
chilli paprika čerstvá,
kečup sladký,
hořčice,
okurky sterilované,
kůra citronová,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
sádlo,
sůl
Komentáře (19)
Bezva recept