Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 564 kJ / 852 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,58 g |
| Tuky | 81,59 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 212 mg |
| Sodík | 403 mg |
| Sůl | 0,87 g |
| Sacharidy | 7,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, nasekané černé olivy, okořeníme oreganem a osolíme.
Krok 2: Mažeme na pečivo, nejlépe čerstvou křupavou bagetu. Výborná je také na teplé, na olivovém oleji opečené plátky veky či bagety.
Zveřejněno 25. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xB3
Moje poznámka
Provensálská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xB3
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 14 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 19 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 21 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 7 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 8 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 9 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 10 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 10 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 11 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 11 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 13 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
provensálská kuchařka,
opecena bageta,
opecene bagety,
pomazánka na opečené bagetky,
provensálská,
pomazánka na bagety,
provencálská pomazánka,
opečená veka,
pomazánka s opečenou vekou,
pomazanka na opecenou veku,
pomazánka do baget,
provensálská bageta,
pomazánka olivy provensálské koření,
pomazánka na opečenou bagetu,
recepty z oliv,
veky a bagety,
provencálská dýně recepty,
pomazanka do kureci bagety,
pomazanka cesnek provensalske,
pomazánka z lučiny a černých oliv
Suroviny:
lučina,
máslo,
česnek,
olivy černé,
sůl,
koření oregáno
Komentáře (3)