Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková bábovka

Rychlá jednoduchá hrníčková bábovka, kterou můžete upéct ke snídani pro rodinu i ke kávě pro návštěvu. Připravit ji zvládnete s minimem nádobí třeba i na chalupě. Díky dvoubarevnému těstu bude nejen výborně chutnat, ale i vypadat.

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

22. 2. 2010 21:55

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 682 kJ / 4 226 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky148,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 429 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy638,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle těsto se dá dát i na plech s tím, že v hrníčku opět smícháme kakao s trochou těsta a obarvené těsto nalijeme na bílé a vidličkou uděláme čáry. Pečeme stejně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Míla

1. 3. 2013 20:31

Bábovka je super, rychlý recept, přidala jsem ořechy a nemá chybu. Mňammmm.:-):-):-):-)

lenny

1. 12. 2012 18:09

jeste jsem si vylepsila" recept, ze jsem dala tak 1/4hrnku oleje,pridala rozpustene maslo 1/4, a pak nastrouhala 3.stredne velka jablicka,testo je vice chutne a vlacne:)..:-))

lenny

1. 12. 2012 17:45

Ahojky,dnes jsem zkousela recept a upekla babovku na plechu..dala jsem nahoru jeste horkou cokoladu:)..vyborne a rychle..zase uvitam rychly a chutny recept:)..dekujii:yes:

MacLeod

27. 7. 2012 17:06

Ahoj
Já vidim všude stejné nebo podobné recepty s olejem. Já kdysi dělal bábovku snad ze tří vajec, ty se vyšlehají celá s cukrem do pěny. (Ted bych dal ten třtinový) Pak do toho vrazit jednu šlehačku a pak mouku s práškem do pečiva. Jenže už jsem zapoměl kolik čeho. No asi to bylo hrnek cukru, dva hrnky mouky a jedna šlehačka. Mě se nějak ta bábovka s tim olejem prostě nelíbí. S tou šlehačkou se mi zdá kulturnější.

Olinka5555

14. 7. 2012 10:43

Naprosto vynikající těsto - používám ho téměř na většinu moučníků - na bábovky, na koláče na plech, na bublaniny, na perník apod. Pouze obměňuji suroviny a prášek do pečiva nebo do perníku, přidávám kakao nebo rozinky. Jediný rozdíl je, že nedávám moučkový, ale krystalový cukr a pouze jedno vejce, na bábovku vejce 2, ale jen hrnek a půl mouky. Olej se dá nahradit máslem a těsto je ještě jemnější. Je to rychle hotové a vždy se povede. Na plechu peču 20 minut na 180 v horkovzušné, bábovku tak 45-60 minut:yes: Bod letí.

furici

5. 7. 2012 17:38

ahoj,dnes zkoušíme s přítelem péct váš recept,nenašla jsem kypřidlo do peč.tak jsme šouply pr.do perníku...uvidíme na koupák už nevíme co dětem upéci;-)

jahoda jahoda

13. 4. 2012 23:26

yaya: já peču cca na 170st. asi hodinu. Peču raději pomalu, aby bábovka měla čas pěkně stejnoměrně naskočit, ke konci můžeš teplotu zvýšit. Pokud se peče na vyšší teplotu (200st.), nenaskočí moc, udělá nahoře tmavý škraloup, takže se zdá, že je upečeno, ale uprostřed může být syrová.
Troubu zbytečně neotvírej, těsto by mohlo klesnout. Po cca 45min. sama poznáš podle vůně z trouby, že už se něco děje:-), nyní můžeš teplotu zvýšit na 180 až 190st. a také už můžeš otevřít troubu a zkusit špejlí píchnout doprostřed na několika místech a pokud uvidíš na špejli syrové těsto, tak šupni do trouby a dopeč cca 10-15min (můžeš průběžně zkoušet špejlí..., ale nenechávej zbytečně dlouho nedopečenou bábovku venku - nemá to moc ráda;-)).
Po upečení vyndej z trouby, nechej cca 5-10min. ve formě (zakrývám suchou utěrkou) a potom můžeš vyklopit,hned pocukrovat a před krájením nechej zcela vychladnout.
To časem vychytáš - jak se říká - "žádný učený z nebe nespad", také jsem toho dost pokazila, než jsem si to vychytala;-):-K

yaya

13. 4. 2012 22:19

ja nejsem moc skusena . pecu poprve , je tu napsano ze se to pece na 180 C ale neni tu napsano jak dlouho se to ma pect .. ;-(

maja f maja f

12. 2. 2012 21:52

Vyzkoušeno, je to dobré :-) A hlavně rychlé...

katka

21. 11. 2011 14:06

Taky se musím přidat,vypadá moc krásně a chutná báječně díky za recept.:-p

Lenka

11. 8. 2011 16:22

Merylas: Zdeni dekuju mockrat!! ;)), dnes jdu na ostruziny, tak upecu, uz se tesim! ;))) :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

11. 8. 2011 07:45

Zdenka +++:;-):-*

Lenka (neregistrovaný/á) Tak jsem Ti zvážila 250 ml polohrubé mouky, je to 170 g.

Zdenka +++ Zdenka +++

11. 8. 2011 07:44

MERYLAS ,ANO HNEK JE 250 ML:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

11. 8. 2011 07:32

Lenka: Nejsem autorka receptu, ale když je někde v receptu uvedený hrnek, tak to je 250 ml. Když sklenice, tak to je 200 ml.:-K

Lenka

11. 8. 2011 05:13

dobry den ;), ja jsem se chtela zeptat, co je u vas hrnek. Ziju uz 15 let ve Statech, a \\\\\\\'cup\\\\\\\' je tu velmi maly - je to vlastne mira, jenom mam pocit, ze hrnek u nas je vetsi... muzete mi to, prosim, nejak priblizit? dekuju moc!!! :-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hrnková bábovka babovka hrnkova hrnková bábovka recept recept na babovku hrnkovou recept na hrnkovou bábovku rychlá hrnková bábovka hrnkova olejova babovka babovka hrnečková hrnkové bábovky nejlepší recepty recepty bábovka hrnková hrnkova babovka recepty olejova hrnková bábovka jednoduchá hrnková bábovka recept hrnková bábovka hrnková bábovka nejlepší recepty babovka olejova hrnkova hrnková bábovka bez oleje rychla babovka hrnkova hrníčková bábovka hrnkova babovka

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, cukr moučkový, prášek do pečiva, vejce, olej, rozinky, kakao, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Hrnková bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqw9