Hrnková bábovka
Rychlá jednoduchá hrníčková bábovka, kterou můžete upéct ke snídani pro rodinu i ke kávě pro návštěvu. Připravit ji zvládnete s minimem nádobí třeba i na chalupě. Díky dvoubarevnému těstu bude nejen výborně chutnat, ale i vypadat.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 17 682 kJ / 4 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,86 g |
Tuky | 148,87 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 429 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 638,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle těsto se dá dát i na plech s tím, že v hrníčku opět smícháme kakao s trochou těsta a obarvené těsto nalijeme na bílé a vidličkou uděláme čáry. Pečeme stejně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 3. 2013 20:31
Bábovka je super, rychlý recept, přidala jsem ořechy a nemá chybu. Mňammmm.
1. 12. 2012 18:09
jeste jsem si vylepsila" recept, ze jsem dala tak 1/4hrnku oleje,pridala rozpustene maslo 1/4, a pak nastrouhala 3.stredne velka jablicka,testo je vice chutne a vlacne:)..
1. 12. 2012 17:45
Ahojky,dnes jsem zkousela recept a upekla babovku na plechu..dala jsem nahoru jeste horkou cokoladu:)..vyborne a rychle..zase uvitam rychly a chutny recept:)..dekujii
27. 7. 2012 17:06
Ahoj
Já vidim všude stejné nebo podobné recepty s olejem. Já kdysi dělal bábovku snad ze tří vajec, ty se vyšlehají celá s cukrem do pěny. (Ted bych dal ten třtinový) Pak do toho vrazit jednu šlehačku a pak mouku s práškem do pečiva. Jenže už jsem zapoměl kolik čeho. No asi to bylo hrnek cukru, dva hrnky mouky a jedna šlehačka. Mě se nějak ta bábovka s tim olejem prostě nelíbí. S tou šlehačkou se mi zdá kulturnější.
Já vidim všude stejné nebo podobné recepty s olejem. Já kdysi dělal bábovku snad ze tří vajec, ty se vyšlehají celá s cukrem do pěny. (Ted bych dal ten třtinový) Pak do toho vrazit jednu šlehačku a pak mouku s práškem do pečiva. Jenže už jsem zapoměl kolik čeho. No asi to bylo hrnek cukru, dva hrnky mouky a jedna šlehačka. Mě se nějak ta bábovka s tim olejem prostě nelíbí. S tou šlehačkou se mi zdá kulturnější.
14. 7. 2012 10:43
Naprosto vynikající těsto - používám ho téměř na většinu moučníků - na bábovky, na koláče na plech, na bublaniny, na perník apod. Pouze obměňuji suroviny a prášek do pečiva nebo do perníku, přidávám kakao nebo rozinky. Jediný rozdíl je, že nedávám moučkový, ale krystalový cukr a pouze jedno vejce, na bábovku vejce 2, ale jen hrnek a půl mouky. Olej se dá nahradit máslem a těsto je ještě jemnější. Je to rychle hotové a vždy se povede. Na plechu peču 20 minut na 180 v horkovzušné, bábovku tak 45-60 minut Bod letí.
5. 7. 2012 17:38
ahoj,dnes zkoušíme s přítelem péct váš recept,nenašla jsem kypřidlo do peč.tak jsme šouply pr.do perníku...uvidíme na koupák už nevíme co dětem upéci
13. 4. 2012 23:26
yaya: já peču cca na 170st. asi hodinu. Peču raději pomalu, aby bábovka měla čas pěkně stejnoměrně naskočit, ke konci můžeš teplotu zvýšit. Pokud se peče na vyšší teplotu (200st.), nenaskočí moc, udělá nahoře tmavý škraloup, takže se zdá, že je upečeno, ale uprostřed může být syrová.
Troubu zbytečně neotvírej, těsto by mohlo klesnout. Po cca 45min. sama poznáš podle vůně z trouby, že už se něco děje, nyní můžeš teplotu zvýšit na 180 až 190st. a také už můžeš otevřít troubu a zkusit špejlí píchnout doprostřed na několika místech a pokud uvidíš na špejli syrové těsto, tak šupni do trouby a dopeč cca 10-15min (můžeš průběžně zkoušet špejlí..., ale nenechávej zbytečně dlouho nedopečenou bábovku venku - nemá to moc ráda).
Po upečení vyndej z trouby, nechej cca 5-10min. ve formě (zakrývám suchou utěrkou) a potom můžeš vyklopit,hned pocukrovat a před krájením nechej zcela vychladnout.
To časem vychytáš - jak se říká - "žádný učený z nebe nespad", také jsem toho dost pokazila, než jsem si to vychytala
Troubu zbytečně neotvírej, těsto by mohlo klesnout. Po cca 45min. sama poznáš podle vůně z trouby, že už se něco děje, nyní můžeš teplotu zvýšit na 180 až 190st. a také už můžeš otevřít troubu a zkusit špejlí píchnout doprostřed na několika místech a pokud uvidíš na špejli syrové těsto, tak šupni do trouby a dopeč cca 10-15min (můžeš průběžně zkoušet špejlí..., ale nenechávej zbytečně dlouho nedopečenou bábovku venku - nemá to moc ráda).
Po upečení vyndej z trouby, nechej cca 5-10min. ve formě (zakrývám suchou utěrkou) a potom můžeš vyklopit,hned pocukrovat a před krájením nechej zcela vychladnout.
To časem vychytáš - jak se říká - "žádný učený z nebe nespad", také jsem toho dost pokazila, než jsem si to vychytala
13. 4. 2012 22:19
ja nejsem moc skusena . pecu poprve , je tu napsano ze se to pece na 180 C ale neni tu napsano jak dlouho se to ma pect ..
12. 2. 2012 21:52
Vyzkoušeno, je to dobré A hlavně rychlé...
21. 11. 2011 14:06
Taky se musím přidat,vypadá moc krásně a chutná báječně díky za recept.
11. 8. 2011 16:22
Merylas: Zdeni dekuju mockrat!! ;)), dnes jdu na ostruziny, tak upecu, uz se tesim! ;)))
11. 8. 2011 07:45
Zdenka +++:
Lenka (neregistrovaný/á) Tak jsem Ti zvážila 250 ml polohrubé mouky, je to 170 g.
Lenka (neregistrovaný/á) Tak jsem Ti zvážila 250 ml polohrubé mouky, je to 170 g.
11. 8. 2011 07:44
MERYLAS ,ANO HNEK JE 250 ML
11. 8. 2011 07:32
Lenka: Nejsem autorka receptu, ale když je někde v receptu uvedený hrnek, tak to je 250 ml. Když sklenice, tak to je 200 ml.
11. 8. 2011 05:13
dobry den ;), ja jsem se chtela zeptat, co je u vas hrnek. Ziju uz 15 let ve Statech, a \\\\\\\'cup\\\\\\\' je tu velmi maly - je to vlastne mira, jenom mam pocit, ze hrnek u nas je vetsi... muzete mi to, prosim, nejak priblizit? dekuju moc!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 58 minutami
Křupavé brambory
Přidáno před 4 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 4 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 12 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 19 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 8 minutami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 15 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 39 minutami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 48 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 1 hodinou
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 1 hodinou
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 4 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct hrníčkovou bábovku. Je snadná a přitom krásná. Máme pro vás i recepty na tvarohovou
7 receptů na bábovku pro všední i sváteční den. Přehled jednoduchých postupů, které podle video návodu hravě zvládne i začátečník
Bábovky můžete upéct z různých těst podle obliby a chuti
Další recepty
Tématické fráze: hrnková bábovka babovka hrnkova hrnková bábovka recept recept na babovku hrnkovou recept na hrnkovou bábovku rychlá hrnková bábovka hrnkova olejova babovka babovka hrnečková hrnkové bábovky nejlepší recepty recepty bábovka hrnková hrnkova babovka recepty olejova hrnková bábovka jednoduchá hrnková bábovka recept hrnková bábovka hrnková bábovka nejlepší recepty babovka olejova hrnkova hrnková bábovka bez oleje rychla babovka hrnkova hrníčková bábovka hrnkova babovka
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, cukr moučkový, prášek do pečiva, vejce, olej, rozinky, kakao, tuk, mouka hrubá
Hrnková bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mqw9
69 názorů