Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 693 kJ / 3 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,92 g |
Tuky | 168,18 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 309 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 311,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně vmícháme vejce, kakao, mouku, ořechy posekané na kousky.
Krok 2: Těsto, které jsme si takto připravili nalijeme do formy na pečení vyložené pečícím papírem a pomocí stěrky pravidelně rozetřeme.
Krok 3: Pečeme při 170°C asi 20 minut. Po vyndání posypeme kokosem
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQkk
Moje poznámka
Čokoládový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQkk
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 7 minutami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 16 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 11 minutami
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 17 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 3 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 5 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 5 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 17 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 19 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 19 hodinami
Tématické fráze:
cokoladovy kolac,
koláč s čokoládou,
výborný čokoládový koláč na plech,
cokoladovy kolac na plech,
čokoládový koláč ze 3 surovin,
recept na čokoladovy kolac,
čokoládový koláč recept,
koláč čokoládový,
čokoládový strouhaný koláč,
strouhaný čokoládový koláč,
rychlý čokoládový koláč,
cokoladovi kolac,
zdravý čokoládový koláč,
čokoládový koláč s kokosem,
rychlý cokoladovy koláč na plech,
čokoládový koláč s ořechy,
kakaovy kolac s kokosom,
čokoládový kolace,
francouzský čokoládový koláč,
čokoládove kolače
Suroviny:
máslo,
cukr,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
vejce,
kakao,
kokos
Komentáře (13)
Prerežem koláč na polovice nástrojom, ktorý sa používa na rozotieranie krému ( meviem to správne pomenovať, nôž mi tam nesedí ). Je z tvrdenej umelej hmoty. Potom podoberiem a polovicu nie je problém preniesť na denko ( doštičku ), kde v pohode narežem. A fólia je celá a neporezaná. Ten "nôž" pekne prereže koláč, ale fóliu nie.
Ale aj mne sa to stalo na prvej fólii, že som ju porezala.
Ak je to koláč, kde korpus ostáva na plechu a hneď sa vrství naň krém alebo niečo iné, tak to radšej vymastím.
Ten veľmi zlý Tesco papier bol tiež do hneda. Kupujem bežne v Bille, je biely a nelepí.
A není papír na pečení jako papír na pečení, jak píše Magdalenka. Já mám dobré zkušenoti s tím z Lidlu. Vůbec nejlepší bývá ten hnědý, jenže to asi není na krabičce napsané
Čo sa týka papiera na pečenie, áno, sú také papiere, na ktoré sa cesto prilepí. Ale na taký papier sa zvykne prilepiť všetko. Stačí nekonečn= kupovanie papiera vymeniť za teflónovú fóliu a je pokoj.