Suroviny
Porce: podle velikosti šroubků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 180 kJ / 2 194 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,14 g |
| Tuky | 65,65 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 773 mg |
| Sodík | 102 mg |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 339,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prvně si připravíme kvásek zhruba z vlažného mléka, droždí a asi 1 lžičky cukru.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, žloutky, sůl, máslo, zbytek cukru, vanilku a citronovou kůru. Promícháme. Poté zapracujeme kvásek a a necháme kynout aspoň 30 min.
Krok 3: Poté tvarujeme šroubky (viz foto) a smažíme v oleji. Horké obalujeme v moučkovém cukru. Naprosto výborné.
Zveřejněno 11. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šroubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83yg
Moje poznámka
Šroubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83yg
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 49 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
koblihové těsto,
koblihový uzel,
sladke šrouby,
skořicové šrouby,
koblihy recept šrouby,
koblihové uzle,
koblihy trojky,
smazene tvarohove uzle,
recepty šroubek,
jak se vaří u šroubka,
kuchař šroubek recepty,
jak se vaří u šroubků,
kobližky-smažené uzle,
uzle z koblihového těsta,
těsto na šroubky,
smažené uzle,
uzliky z koblihoveho testa,
smažené šrouby,
koblihové uzly,
koblihové testo šroub
Suroviny:
mouka hrubá,
žloutek,
sůl,
máslo,
droždí,
mléko,
cukr,
vanilka,
kůra citronová
Komentáře (18)
hezké
A studený jsou snad ještě lepší