Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička v necu

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 4. 2010 12:49

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Neměla jsem anglickou, místo toho jsem dala plátek uzené kýty a nakrájený špek na kostičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BILKOVAI BILKOVAI

15. 4. 2010 17:41

:-D;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 4. 2010 17:28

majda 2 :yes::yes:, taky se směju, jak ulítlá. Jak vidíš, přidala jsem schválně podobný recept "Krkovice v bránici", pááč mne napadlo, že málokdo bude vědět, co je to nec. U nás téměř v každém řeznictví, díky-Bohu, aspoň něco. Kdysi jsem nerozuměla tady blízko Polska, když přede mnou někdo říkal u řezníkal-"dajtě mi kyns z tego pierka" a "mutě gynši":-?:-)):-D Takže i já jsem slovo nec slyšela poprvé tak před 30 lety. Ale vím, že je to bránice;-). Jo a ty máš plus, samozřejmě;-):yes:

majda 2

15. 4. 2010 17:20

Musím se tomu smát,jakou diskuzi jsem rozpoutala slovem NEC neboli bránice,to je asi spisovné.Bydlím na Opavsku,tady se tomu říká nec.Koupila jsem bránici i v Globuse,ale už dávněji,teď nevím jestli ji mají.Chce to se zeptát u půltového prodeje masa,ale raději použijte název bránice.

jahoda jahoda

15. 4. 2010 16:51

Bránice je k sehnání v řeznictví spíš na vesnicích, nebo menších městech. Sama o sobě je spíš nepříjemně cítit, protože se myslím odřezává od vnitřního sádla a já ji hodně vymáchám, než ji použiji. Její výhoda je jen v tom, že drží sekanou pěkně pohromadě...

Jikotka Jikotka

15. 4. 2010 16:42

Ještě nikdy jsem v obchodě neviděla ani nec,ani bránici,ani košilku nebo jak se to všechno nazývá a hrozně ráda bych v tom maso ochutnala,protože na fotce to vypadá skvěle...:-(:-p:-D:-D:yes:

Irrena Irrena

15. 4. 2010 16:19

Nec-sítˇ se v Němčině říká Netz (vyslovuje se nec)
Vypadá to moc báječně, dávám bodík:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

15. 4. 2010 16:08

Majdo 2, člověk se stále učí, že té siťce se říká nec, to slyším poprvé v životě:-ONení to spíš nějaký oblastní název:-?
Jinak máš ode mne zaručenýho 5.boda:yes:

Koubkova Koubkova

15. 4. 2010 14:48

Už vím už jsem si to přečetla.

Koubkova Koubkova

15. 4. 2010 14:46

Můžete mi někdo napsat co je to NEC.Děkuji

majda 2

15. 4. 2010 14:45

No,koukám,jsem tu nová,tak ještě neseznámená se vším i včera jsem měla okamžitou pomoc,když se mi nezobrázily fotky a já nevěděla jak je dodatečně přidát.Jsou tu fajn lidičky,díky!

zizala zizala (moderátorka)

15. 4. 2010 14:37

Majdo, Tom má pravdu, to je na těchto stránkách moc fajn, že si tu vzájemně poradíme ;-)

majda 2

15. 4. 2010 14:32

Díky Thome!:-))

thomassinno thomassinno

15. 4. 2010 14:24

majda2: Neomlouvej se, já znám bránici i jako nec, nevadí, i my ostatní uživatelé rádi pomužeme s vysvětlením, jsme tu koneckonců od toho , ne? :-K

majda 2

15. 4. 2010 14:22

Marně jsem uvažovala,jak se řekne necu jinak,až před chvíli se mi vzpomnělo,že bránice.Myslela jsem si,že to tak asi dopadne,jiný kraj,jiný mrav a taky názvosloví.Omlouvám se!:-O:-)

zizala zizala (moderátorka)

15. 4. 2010 14:07

Tome, tu znám, jen jsem neznala slovo "nec", u nás se to nepoužívá:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: krkovice recept anatomie prasete krkovice recepty anatomie vepře prase domácí anatomie krkovička recepty krkovice v necu krkovicka recept recepty z krkovice krkovička v bránici maso v necu řeznictví u krkovičky vepř anatomie vepřová nec pečená krkovička v necu sekana v necu vepřové v necu vepřová krkovice v necu prase anatomie nec pobřišnice

Suroviny: krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř, koření grilovací, hořčice, křen, slanina anglická, sýr plátkový, paprika čerstvá červená, nec

TopRecepty.cz

Krkovička v necu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7An