Guláš Samuraj z Budapešti
Kolik masa, tolik cibule, to je zákon guláše. Výtečný hovězí guláš, který nezabere mnoho času na přípravu a potěší téměř každého strávníka. Přidáním feferonky mu dodáte správný říz. Ideálně podávejte s pečivem nebo bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 800 kJ / 1 147 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,38 g |
| Tuky | 8,51 g |
| Vláknina | 27,20 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 3,07 g |
| Sůl | 7,50 g |
| Sacharidy | 137,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme od blan a přebytečného tuku a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: V hrnci rozpálíme olej. Cibuli na něm osmažíme dorůžova, přidáme maso, prudce orestujeme, posolíme, opepříme, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme kečupem a vodou a necháme dusit do změknutí masa.
Krok 3: Občas promícháme a po změknutí masa přidáme na posledních 5 minut feferonky podle chuti.
Krok 4: Podáváme s pečivem, hranolky nebo americkými bramborami.
Zveřejněno 4. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš Samuraj z Budapešti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8Jz
Moje poznámka
Guláš Samuraj z Budapešti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8Jz
Nejnovější recepty
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 26 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno 4. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 21 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 21 minutami
Buchty na páře
Merylas před 22 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 22 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 22 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 23 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 52 minutami
Tématické fráze:
samuraj recept,
guláš samuraj,
samoraj,
samuraj,
hovězí samuraj,
omáčka samuraj,
samuraj guláš,
samuraj omacka,
pikantní samuraj,
recept samuraj,
gulas s hranolkama,
jak se dela samuraj,
samuraj z hovězího masa,
samoraj gulas,
veprove nudlicky samuraj,
masový samuraj,
samuraj s hranolkama,
recept na samuraj,
hovězí samuraj recept,
vareni samuraj
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
kečup sladký,
voda,
feferonka,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká
Komentáře (19)
Ešte ma napadla jedna myšlienka. Prečo ľuďom vadí, že niekto niečo vie, veď naučiť sa nové poznatky môže každý a v každom veku.
Ak skutocne nerozumiete po slovensky (zrejme prvý prípad na Toprecepty.cz), tak sa ani nedivím, ze Vase recepty sú plné kulinárskych a nielen kulinárskych omylov.
Snazil som sa to napísat zrozumitelne, ale ak tomu nerozumiete, tak Vám to napísem aj po cesky...
2. Keby ste žili v krajine, ktorá je výrobcom najväčšieho množstva sektu na svete (nazvime ho radšej šumivé víno, pretože sekt je nemecký a piť sa skutočne nedá, dokonca sme ho skúšali dať do varenia a museli sme to vyhodiť) a kde sa pije skutočne pri každej príležitosti temer od rána (tu sa to rozumie cca 11:30), tak by ste asi nedoporučovali tento nápoj ku gulášu.
Už ste skúsili zapíjať Vepřo, knedlo žinčicou?
dávám