Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 238 kJ / 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,88 g |
| Tuky | 1,17 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,01 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 38,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu nebo pekáčku vyškvaříme nakrájený kousek špeku, z bůčku odkrojíme kůži a kosti, nakrájíme na větší kostky a ty poprášíme moukou.
Krok 2: Maso osmahneme na špeku, až se zatáhne, vyndáme z kastrolu a osmahneme cibuli.
Krok 3: Tu následně podlijeme pivem, přípečky rozpustíme a přidáme zelí.
Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem, přidáme maso i se šťávou, kterou pustilo a dusíme/pečeme zhruba 40 minut, až je maso měkké.
Zveřejněno 11. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na zelí a pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QkQM
Moje poznámka
Vepřové na zelí a pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QkQM
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 2 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 1 minutou
Vosí hnízda
mares-mikulas před 1 minutou
Vánoční punč
Sarinkad před 31 minutami
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 34 minutami
Domácí langoše
zjedolbanan před 46 minutami
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 48 minutami
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 50 minutami
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 59 minutami
Kynutý knedlík
kraka před 1 hodinou
Kuličky z medového těsta
David Machalec před 2 hodinami
Tématické fráze:
zelí na pivě,
vepřové na zelí,
zeli na pivu,
recept zelí na pivě,
veprove maso na svetlem pivu,
vepřové na zelí a pivu,
vepřové na pivu,
vepřové v zelí,
vepřové na pivu a zelí,
maso na zelí a pivu,
kysané zelí na pivě,
vepřové maso na pivě,
vepřové a zelí,
vepřová žebra na zelí a na černém pivu,
maso na zelí a pivě,
vepřová žebírka na pivu,
vepřove na pivě a zeli,
recepty vepřové na zelí,
maso na pivu a zeli,
zeli v pivu
Suroviny:
bůček vepřový,
zelí kysané,
pivo světlé,
cibule,
špek,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř,
sůl,
kmín celý
Komentáře (12)
Tohle určitě zkusím o víkendu a pozvu babičku
ta by se tohodle mohla ujest!!
Přidávám bodík a moc děkuji za recept
s tim zelim je to dobry napad, priste ho zkusim neproplachnout
Ale k zelí patří pivo, dělám hodně receptů s pivem, je to lehce pikantní, takže :
Jen k tomu zelí - když ho propláchneš, odplavíš vitamíny - já ho jen sliji a vymačkám a pak podliji vodou. Slitou šťávu schovám, kdyby byla potřeba do zelí, zbytek vypiji.