Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 238 kJ / 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,88 g |
| Tuky | 1,17 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,01 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 38,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu nebo pekáčku vyškvaříme nakrájený kousek špeku, z bůčku odkrojíme kůži a kosti, nakrájíme na větší kostky a ty poprášíme moukou.
Krok 2: Maso osmahneme na špeku, až se zatáhne, vyndáme z kastrolu a osmahneme cibuli.
Krok 3: Tu následně podlijeme pivem, přípečky rozpustíme a přidáme zelí.
Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem, přidáme maso i se šťávou, kterou pustilo a dusíme/pečeme zhruba 40 minut, až je maso měkké.
Zveřejněno 11. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na zelí a pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QkQM
Moje poznámka
Vepřové na zelí a pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QkQM
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 2 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 3 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Medové kuličky
Přidáno 17. 12. 2025 12:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 1 hodinou
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Filomenka před 1 hodinou
Šunkofleky
veronika_straka před 2 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 2 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 3 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 4 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 5 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 6 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelí na pivě,
vepřové na zelí,
zeli na pivu,
recept zelí na pivě,
veprove maso na svetlem pivu,
vepřové na zelí a pivu,
vepřové na pivu,
vepřové v zelí,
vepřové na pivu a zelí,
maso na zelí a pivu,
kysané zelí na pivě,
vepřové maso na pivě,
vepřové a zelí,
vepřová žebra na zelí a na černém pivu,
maso na zelí a pivě,
vepřová žebírka na pivu,
vepřove na pivě a zeli,
recepty vepřové na zelí,
maso na pivu a zeli,
zeli v pivu
Suroviny:
bůček vepřový,
zelí kysané,
pivo světlé,
cibule,
špek,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř,
sůl,
kmín celý
Komentáře (12)
Tohle určitě zkusím o víkendu a pozvu babičku
ta by se tohodle mohla ujest!!
Přidávám bodík a moc děkuji za recept
s tim zelim je to dobry napad, priste ho zkusim neproplachnout
Ale k zelí patří pivo, dělám hodně receptů s pivem, je to lehce pikantní, takže :
Jen k tomu zelí - když ho propláchneš, odplavíš vitamíny - já ho jen sliji a vymačkám a pak podliji vodou. Slitou šťávu schovám, kdyby byla potřeba do zelí, zbytek vypiji.