Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,85 g |
| Tuky | 125,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 198 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.
Krok 2: Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Krok 3: Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Moje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 12 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Tématické fráze:
bažant recept,
recept na výborného bažanta,
bazant recepty,
recept bažant,
recepty bažant,
recepty z bažanta,
recept na bažanta,
recepty na bažanta,
bažantí prsa,
bažant,
jak upéct bažanta,
bažantí stehna,
bazanti prsa recept,
bažantí maso,
bažantí stehna recept,
jak uvařit bažanta,
bazanti prsa recepty,
prodej bažantů,
recept z bažanta,
bažantí recepty
Suroviny:
bažant,
sůl,
slanina anglická,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
máslo,
rozmarýn
Komentáře (10)
Výborný recept!
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.