Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,85 g |
| Tuky | 125,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 198 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.
Krok 2: Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Krok 3: Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Moje poznámka
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 12 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 12 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 57 minutami
Dršťky na paprice
magdalenka před 1 hodinou
Okurkový salát
magdalenka před 1 hodinou
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 1 hodinou
Česnečka se sýrem
magdalenka před 1 hodinou
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 1 hodinou
Fazolová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Tataráček
magdalenka před 1 hodinou
Beskydský bigos
magdalenka před 1 hodinou
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 1 hodinou
Tématické fráze:
bažant recept,
recept na výborného bažanta,
bazant recepty,
recept bažant,
recepty bažant,
recepty z bažanta,
recept na bažanta,
recepty na bažanta,
bažantí prsa,
bažant,
jak upéct bažanta,
bažantí stehna,
bazanti prsa recept,
bažantí maso,
bažantí stehna recept,
jak uvařit bažanta,
bazanti prsa recepty,
prodej bažantů,
recept z bažanta,
bažantí recepty
Suroviny:
bažant,
sůl,
slanina anglická,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
máslo,
rozmarýn
Komentáře (10)
Výborný recept!
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.