Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 805 kJ / 5 212 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,96 g |
| Tuky | 234,72 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 2,14 g |
| Sodík | 930 mg |
| Sůl | 2,62 g |
| Sacharidy | 631,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Tak 10-15 minut. Až se piškot bude odlepovat od stěn plechu.
Krok 2: Krém: všechno smícháme a našleháme. Na vychladlý piškot rozetřeme krém, na něj rozložíme okapané mandarinky.
Krok 3: Poleva: V džusu rozmícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr a krátce povaříme, ale stále míchat. Jakmile začne poleva houstnout, ihned ji nalijeme na připravený korpus. Dáme vychladit do lednice
Zveřejněno 20. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandarinkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP6N
Moje poznámka
Mandarinkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP6N
Nejnovější recepty
Pórková polévka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 16 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátové palačinky
ntmin16 před 23 minutami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
spinner před 29 minutami
Debrecínská hrachová polévka
PetrM před 38 minutami
Salát s jahodami a balsamicem
Dasaja před 56 minutami
Kuřecí karbanátky
Dasaja před 58 minutami
Mraky podle mojí maminky
SimonkaMona před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Zemoska před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
lunav1 před 1 hodinou
Koprová polévka
Adeline před 1 hodinou
Tvarohová bábovka (vláčná)
Podry před 4 hodinami
Tématické fráze:
mandarinkové řezy se zakysanou smetanou,
mandarinkové řezy,
mandarinkový řez,
rychlé mandarinkové řezy,
piškot s mandarinkami,
řezy za studena,
mandarinkové řezy s tvarohem,
piškotové řezy s mandarinkami,
mandarinkové řezy z jogurtu,
řezy s mandarinkami,
mandarinková buchta se zakysanou smetanou,
dr.etker.cz,
mandarinkové krémové řezy,
mandarinkový řez s tvarohem a zakysanou smetanou,
moučniky mandarinkové,
řezy mňam,
želatina v prášku za studena,
buchta s mandarinkami a zakysanou smetanou,
buchta se zakysanou smetanou a mandarinkami,
kokosová buchta zalitá šlehačkou s mandarinka
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kompot mandarinkový,
tvaroh ve vaničce,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
džus pomerančový,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový
Komentáře (9)
Do tvarohu je lepší místo másla přidat zakysanou smetanu, nebo jogurt a pak ještě šlehačku - živočišní, nebo rostlinnou.
Osvěžující, lehký krém:
- 2 tvarohy v kelímku
- 1 kelímek husté zakysané smetany
- 1 vyšlehaná rostlinnoá šlehačka
- cca 210 g krupicového cukru
- 1 a půl sáčku želatiny za studena od Dr. Oetkera.
Tvaroh moc nemusím, ale v tomhle krému ho vůbec není cítit. Teď v období jahod, do krému ještě přidávám 200 g rozmixovaných jahod . A to je pak mňamka. V tomhle případě pak do celého krému přidávám 2 sáčky želatiny za studena od Dr. Oetkera. Krém je nadýchaný a není tak těžký jak s máslem.